Expertise Kantoor & beleid

Ga eens naar links wanneer je in jouw vliegtuig stapt!

Jeff Keustermans
Geschreven door Jeff Keustermans

Het menselijke brein herhaalt voortdurend patronen. Dat is op zich niet fout, want we sparen er veel energie mee uit. Althans wanneer die patronen behulpzaam zijn.

Je staat elke dag op en handelt enkele taken af in dezelfde volgorde en op dezelfde manier. Je rijdt via dezelfde weg naar je werk. Als er op een dag werken zijn, zoek je een andere route… en die blijf je dan volgen, vaak geruime tijd nadat de werken zijn afgelopen. Met andere woorden: als je niet ingrijpt, doe je altijd hetzelfde. Nochtans kan veranderen gemakkelijker dan je denkt.

Wanneer je in een vliegtuig stapt, ga je naar rechts. Je zet je in de passagiersruimte en maakt mee wat er te gebeuren valt. In je eigen leven kan je evenwel ook naar links gaan: naar jouw cockpit. Je kunt zelf aan het stuur plaatsnemen.

Besteed elke ochtend een minuut om te overlopen hoe jij je wil voelen die dag. En beslis bewust om op die dag dan ook zo te zijn: Energiek? Vastberaden? Geduldig? Rustig? Vriendelijk? Sta daar even bij stil en laat dan de dag beginnen. Je zal verbaasd zijn hoe je op zo’n eenvoudige manier al verandering kan realiseren. Probeer het.

Maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk, als je eenmaal je brein begint te oefenen. Je kan ook leren om je automatische piloot in te stellen. Zo vliegt jouw vliegtuig hoe jij wilt en onderga je niet meer wat je tot nu toe zomaar gewoon liet gebeuren.

“Als je altijd hetzelfde doet, kan je geen ander resultaat verwachten!” zei Albert Einstein.

Meer over het instellen van jouw automatische piloot en breintrainingen voor intense beroepen:

Jeff Keustermans

Meer teksten lezen van Jeff Keustermans? Dat kan hier!

Opmerking plaatsen

Uw naam wordt privé weergegeven op de website en is niet zichtbaar voor anderen. Uw e-mailadres wordt opgeslagen maar niet gepubliceerd.