Hoe investeren in technologie u geld bespaart en zelfs oplevert

Door Knowlex

Recente vacatures

Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Oost-Vlaanderen
Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Antwerpen Brussel
Legal Counsel
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen

Aankomende events

Opgelet: dit artikel werd gepubliceerd op 17/01/2020 en kan daardoor verouderde informatie bevatten.

Als juridisch professional bent u steeds op zoek naar manieren om uw kantoor zo efficiënt mogelijk te runnen. Uw kosten drukken hoort daar zeker bij. Dat kunt u natuurlijk doen door al uw apparatuur te gebruiken tot het tot op de draad versleten is. Maar de besparing die u daarmee realiseert, zal eerder beperkt zijn. Neen, als u echt wil besparen, moet u eerst … investeren. Vooral investeren in technologie, levert u op termijn heel wat op. U bespaart op kosten en kunt uw energie steken in de groei van uw kantoor.

Minder plaats nodig

Het huren van bedrijfsruimte is kostelijk. Een eerste manier om makkelijk kosten te besparen is dan ook op ruimte besparen. Dat kan, dankzij technologie:

  • Hedendaagse technologie neemt heel wat minder plaats in dan de hardware van vroeger.
  • Al die ruimte die werd ingepalmd door uw papieren archief? Die heeft u niet meer nodig. Met software als Knowlex slaat u al uw documenten digitaal op. Bijkomend voordeel hiervan is dat u de nodige gegevens sneller en makkelijker terugvindt, dat uw gegevens veilig zijn opgeborgen en dat u bepaalt wat u met wie deelt.
  • Technologie maakt ook telewerken mogelijk. Niet al uw medewerkers hoeven dagelijks op kantoor aanwezig te zijn. Uw team kan gewoon van thuis uit werken, met toegang tot alle nodige programma’s. Zelfs om te vergaderen hoeft niet iedereen fysiek aanwezig te zijn.

U bespaart op papier

Tien jaar geleden printten we al onze documenten nog af. Het paperless office was slechts een verre droom. Vandaag de dag kunt u een kantoor zonder al te veel papier wel realiseren. Kies daarom bewust voor digitaal om uw documenten te bewaren en beheren. Knowlex kan u daarbij helpen. Het is echt niet nodig meer om alles af te drukken. Daarmee spaart u heel wat aan inkt en papier. En u bent ook nog eens ecologisch verantwoord bezig, wat mooi meegenomen is.

Time is money

Technologie maakt uw leven, zowel professioneel als privé, makkelijker. Daar hoeven we u zeker niet meer van te overtuigen. Makkelijker betekent hier ook efficiënter. U moet minder tijd investeren om hetzelfde werk gedaan te krijgen. Vooral die vervelende taakjes, gaan veel sneller. Dat geeft u dan weer de kans om uw kostbare tijd te besteden aan wat u wel belangrijk vindt: uitdagende projecten aanvatten, complex juridisch advies geven aan uw cliënteel, uw kantoor verder uitbouwen, nieuwe contacten leggen, uw kennis aanscherpen, …

Tel daarbij dat klanten steeds more for less willen, dan weet u dat inzetten op efficiënte technologie echt een must is geworden.

Uw kennis vergroten

In onze kenniseconomie zijn kennis en knowhow meer dan ooit de belangrijkste assets van een juridisch professional. Maar u heeft al die kennis natuurlijk niet in uw hoofd opgeslagen. Terwijl het nog nooit zo belangrijk is geweest dat u al die kennis snel en makkelijk bij de hand heeft, altijd en overal. Ook dat maakt technologie mogelijk. Meer nog dan dat opent het ook een wereld van kennis buiten uw eigen expertise.

Vergeet trouwens niet dat ook uw kennis te delen, want kennis delen is kennis vergroten. Investeren in een tool die kennisdelen binnen uw kantoor mogelijk maakt, vergroot immers niet alleen uw eigen kennis, maar die van al uw medewerkers. En daar wordt iedereen beter van.

Een netwerk uitbouwen

Niet alleen uw kennis telt, maar ook uw kennissen. Natuurlijk gaat er niets boven persoonlijk contact.  Dat neemt echter niet weg dat u ook via technologie uw professioneel netwerk verder kunt uitbouwen. In uw eigen netwerk, en in het netwerk van uw contacten, ontdekt u ongetwijfeld nieuwe opportuniteiten.

Stilstaan is achteruitgaan

U kunt allicht nog even voort met de hardware en software die u nu al heeft. Dat klopt. Maar technologie verandert alsmaar sneller en voor u het weet loopt u hopeloos achterop. Neem dus nu voorsprong op uw concurrent die niet investeert.

Besluit

Moderne technologie is niet goedkoop. Maar technologie moet u niet zien  als een kost, maar als een investering. Wat u nu uitgeeft, verdient u in de toekomst dubbel en dik terug. Het is dus zeker het overwegen waard. En wat u in de toekomst bespaart, kunt u op zich weer in uw kantoor investeren, waardoor u professioneel weer verder kunt groeien.

Recente vacatures

Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Oost-Vlaanderen
Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Antwerpen Brussel
Legal Counsel
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.