27 jul 2021 | Management & Deontology

Hoe adverteren op LinkedIn

Recente vacatures

Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Oost-Vlaanderen
Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Antwerpen Brussel
Legal Counsel
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen

Aankomende events

Opgelet: dit artikel werd gepubliceerd op 27/07/2021 en kan daardoor verouderde informatie bevatten.

Dit artikel geeft u een eerste introductie tot betaald adverteren op LinkedIn. Als u er niet mee vertrouwd bent, kan adverteren op LinkedIn in eerste instantie wat overweldigend zijn. Het doel van dit artikel is om u de nodige achtergrond te geven over hoe LinkedInadvertenties werken en welke types advertenties u kan gebruiken. De artikelen in de bronnen hieronder geven een meer diepgaand overzicht.

Waarom zou u, als advocaat, willen adverteren op LinkedIn? LinkedIn is een sociaal mediaplatform dat wordt gebruikt door professionals en is daarom het een ideale manier om bedrijven te bereiken aan wie u uw diensten wilt aanbieden. LinkedIn stelt u in staat om zeer specifieke groepen van individuen te benaderen. U kunt bijvoorbeeld een campagne voeren voor bedrijfseigenaren van kleine of middelgrote bedrijven in uw buurt die gespecialiseerd zijn in bepaalde producten of diensten. Of u kunt zich richten tot de diensthoofden van juridische afdelingen in grotere bedrijven. LinkedIn is ook een goede plaats om jobaanbiedingen te adverteren. Als u op zoek bent naar nieuwe cliënten, kan u de trechterbenadering gebruiken en specifieke advertenties maken voor specifieke segmenten van uw doelgroep op basis van waar in de trechter ze zich bevinden. (Meer over dat later). U kan ook iets doen dat vergelijkbaar is een e-mailcampagne door berichtenadvertenties te sturen, enz. Voeg daar nog aan toe dat LinkedIn u de nodige statistieken verschaft om te zien hoe uw advertenties presteren. Gezien al het bovenstaande hoeft het niet als een verrassing te komen dat LinkedIn het sociale mediaplatform is waar advocaten bij voorkeur op adverteren.

Hoe gaat u aan de slag? Voordat u kunt beginnen met adverteren op LinkedIn, zijn er twee vereisten. Ten eerste moet u een bedrijfspagina hebben voor uw advocatenkantoor. U kunt niet adverteren op LinkedIn als u enkel een persoonlijk profiel heeft. U heeft een bedrijfspagina nodig. Ten tweede, zodra u een bedrijfspagina heeft, moet u ten minste een account aanmaken in de Campaign Manager voor uw advocatenkantoor. De campagnemanager is waar u uw advertentiecampagnes organiseert. U kunt er uw doelstellingen en doelgroepen voor elke campagne bepalen. U kunt een budget instellen, uit verschillende soorten advertenties kiezen en een tijdlijn voor uw advertenties bepalen. Het platform bevat ook verschillende functies die zijn ontworpen om u te helpen uw advertentiedoelen te bereiken. Het is ook goed om te weten dat u meer dan één account kunt aanmaken in de campagnemanager voor uw advocatenkantoor.

Zodra u uw Campaign Manager-account hebt ingesteld, kunt u uw advertentiecampagne starten. Doorgaans omvat dit zeven stappen:

  1. Uw doelstelling kiezen
  2. Uw doelgroep bepalen
  3. Het kiezen van een advertentieformaat
  4. Het bepalen van uw budget en tijdschema
  5. Het aanmaken van uw advertentie
  6. Indien van toepassing, het verstrekken van betalingsinformatie
  7. Het meten en optimaliseren van uw campagne

Laten we deze zeven stappen nader bekijken.

Stap 1: kies uw doelstelling. Waarvoor dient uw advertentie? Is het om een vacature in te vullen? Wilt u nieuwe cliënten aantrekken, of wilt u mensen vinden om een webinar of seminarie bij te wonen dat u organiseert? LinkedIn gebruikt een trechterbenadering die gebruikelijk is in digitale marketing en die drie stadia omvat: bewustwording / bekendheid (awareness), overweging (consideration) en conversie. Om bewustwording te verhogen, wilt u dat uw advertenties gezien worden. LinkedIn gebruikt daar de term impressies voor. Voor overweging en conversie wil u meestal dat mensen reageren op een oproep tot actie (call to action), wat wordt gemeten in het aantal klikken. Om hen te overtuigen om te reageren op uw oproep tot actie, wil u misschien dat ze eerst een video bekijken, enz. Het doel dat u kiest, zal grotendeels de rest van uw campagne bepalen.

Stap 2: bepaal uw doelgroep. Het selecteren van de criteria om te bepalen wie uw advertentie moet zien is hetzelfde voor alle doelstellingen en advertenties die u kiest. U hebt meer dan 20 verschillende criteria die u kunt combineren, waardoor u heel specifiek kunt zijn in wie u target. Deze criteria omvatten functie en functietitel, bedrijfsgrootte, bedrijfsnaam, bedrijfstak, vaardigheden (inclusief talen), aantal jaren ervaring, enz. Het bereiken van de juiste doelgroep is een van de meest fundamentele pijlers voor het succes van een advertentiecampagne. In de onderstaande bronnen vindt u een artikel om u te helpen bij het proces van het bereiken van het publiek dat geschikt is voor uw campagne.

Stap 3: kies een advertentieformaat. LinkedIn gebruikt verschillende soorten en formaten advertenties waar u uit kunt kiezen. U kunt gebruik maken van gesponsorde inhoud (Sponsored Content), berichtadvertenties (Message Ads), dynamische advertenties (Dynamic Ads), tekstadvertenties (Text Ads), of een mix van alle vier. Gesponsorde inhoud verschijnt direct in de LinkedIn feed van mensen die u wilt bereiken. Ze zijn er in drie formaten: enkele afbeelding, video en carrouseladvertenties. Zoals de naam al doet vermoeden, sturen berichtadvertenties berichten rechtstreeks naar LinkedIn Messaging. Dynamische advertenties zijn geïndividualiseerde advertenties die gebruik maken van gegevens die beschikbaar zijn in het profiel van uw doelpubliek. Ze zijn beschikbaar in drie formaten: volger advertenties, spotlight advertenties, en job advertenties. Tekstadvertenties zijn eenvoudige maar overtuigende pay-per-click (PPC) of cost-per-impression (CPM) advertenties (zie hieronder, in stap 4).

Op dit moment komt dit erop neer dat LinkedIn de volgende advertentieformaten aanbiedt:

Stap 4: bepaal uw budget en leg een tijdschema vast. U bepaalt hoeveel geld u wilt uitgeven. De kosten van de campagne worden bepaald door drie mogelijke opties:

  • Cost per Impression (CPM) verwijst naar de kosten van reclame waarbij u betaalt voor elke keer dat een advertentie wordt getoond. Deze advertenties worden meestal gebruikt om de bekendheid te vergroten.
  • Cost per Click (CPC) is waar u betaalt voor elke keer dat een persoon reageert op een Call-To-Action door te klikken op een link. Deze advertenties worden meestal gebruikt bij lead generation of event registratie.
  • Cost per Send (CPS) wordt gebruikt wanneer u een campagne doet met berichtadvertenties, waarbij u betaalt voor elk bericht dat wordt verzonden. U betaalt alleen voor berichten die succesvol worden afgeleverd.

Samen met uw budget, kan u ook het tijdschema van de advertenties bepalen. Hou er rekening mee dat het instellen van uw budget en schema een interactief proces is, waarvoor LinkedIn de naam ‘Bidding’ gebruikt, en waarbij LinkedIn bv. een bundel advertenties in een schema zal aanbieden aan een bepaalde prijs, en u kan dat aanbod dan aanpassen om beter aan uw behoeften te voldoen.

Stap 5: maak uw advertentie aan. LinkedIn geeft u een aantal tools om uw advertenties aan te maken. Voor sommige advertentieformaten zijn er previews beschikbaar. Voor berichtadvertenties is het mogelijk om een testbericht naar uzelf te sturen. Doorgaans zult u echter voorafgaandelijk uw advertentie buiten LinkedIn willen aanmaken, met professionele tools.

Stap 6: indien van toepassing, verstrek betalingsinformatie. Als u een seminar, webinar of ander betalend evenement organiseert, zult u betalingsmodaliteiten en -informatie moeten verstrekken.

Stap 7: meet en optimaliseer uw campagne. De campagnemanager biedt u een dashboard waar u elk van uw campagnes kunt opvolgen. U kunt de prestatiecijfers bekijken, toegang krijgen tot grafieken en demografische gegevens, enz. Het is mogelijk om deze gegevens te exporteren als een CSV-rapport.

Met deze informatie zou het voeren van een advertentiecampagne op LinkedIn minder overweldigend moeten zijn.

Cicero Lawpack

Bronnen:

Recente vacatures

Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Oost-Vlaanderen
Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Antwerpen Brussel
Legal Counsel
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.