RechtSpraak Podcast

RechtSpraak is een podcast van Hogeschool PXL en Monard Law. Vanaf het tweede seizoen is Jubel de trotse derde partner in dit project.

Op een goed half uur geven we een blik achter de schermen van het recht, met zowel studenten als boeiende en sterke gasten uit het werkveld.

In elke aflevering komt een ‘Xpert’ aan het woord die zijn mening geeft over twee actuele stellingen, en wordt er afgesloten met een vaste rubriek “de Moniteur”, waar snedig ingespeeld wordt op de actualiteit of een forum wordt geboden voor boodschappen van algemeen (juridisch) belang.

De podcast kunt u beluisteren via de gekende streamingdiensten.

Grijpt in het advocatenkantoor van de toekomst de automatisatie om zich heen? En hoe komt de juridische sector van het ‘oubollige’ en ‘conversatieve’ imago af? Met deze vertrekpunten start de vijfde aflevering van de podcast RechtSpraak.

Te gast zijn auteur en oud-advocaat Jaap Bosman en advocaat Bram Vandromme. De eerste schreef in 2015 het boek ‘Death of a Law Firm’, de tweede zal later justitieminister Van Quickenborne adviseren inzake de modernisering van de advocatuur.

Beide gasten zijn het over een ding roerend eens: ook in tijden van digitalisering zijn persoonlijk contact, people skills en menselijkheid essentieel. RechtSpraak is een podcast van PXL en Monard Law.
Oorspronkelijke opnamedatum: september 2021

Op Jubel.be op Spotify zit je goed voor een verzameling podcasts waarin het juridische en fiscale nooit veraf is.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.