RechtSpraak Podcast

RechtSpraak is een podcast van Hogeschool PXL en Monard Law. Vanaf het tweede seizoen is Jubel de trotse derde partner in dit project.

Op een goed half uur geven we een blik achter de schermen van het recht, met zowel studenten als boeiende en sterke gasten uit het werkveld.

In elke aflevering komt een ‘Xpert’ aan het woord die zijn mening geeft over twee actuele stellingen, en wordt er afgesloten met een vaste rubriek “de Moniteur”, waar snedig ingespeeld wordt op de actualiteit of een forum wordt geboden voor boodschappen van algemeen (juridisch) belang.

De podcast kunt u beluisteren via de gekende streamingdiensten.

KRC Genk-voorzitter en inmiddels gewezen Pro League-hoofdman Peter Croonen is te gast in de
eerste aflevering van het tweede seizoen van podcast RechtSpraak waar het juridische aspect binnen de sport centraal staat.

De jurist van opleiding kruist de degens met Stijn Francis. Deze is gewezen profvoetballer, oud-advocaat en momenteel voetbalmakelaar met enkele Rode Duivels onder contract.

Wat is de relevantie van een goede juridische dienstverlening in de voetbalwereld? Het sportrecht is een rechtstak die nog erg onderontwikkeld is, ook internationaal, zo blijkt.

RechtSpraak is een podcast van PXL Hogeschool en Monard Law.
Oorspronkelijke opnamedatum: december 2021.

De podcast is te vinden op Spotify (zie bijhorende embed), op Apple Podcasts en op Google Podcasts.

Op Jubel.be op Spotify zit je goed voor een verzameling podcasts waarin het juridische en fiscale nooit veraf is.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.