Detachering: Openbaar ministerie van het Hof van Cassatie aan het woord!

14 okt 2015 | Advocaten, Bedrijfsjuristen

Advocatenkantoor Tiberghien gaat concurrentie aan met Big Four

Door Jubel

Recente vacatures

Advocaat
Omgevingsrecht Publiek recht
0 - 3 jaar
Brussel
Jurist Paralegal
sociaal recht
0 - 3 jaar
Brussel
Jurist Paralegal
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Paralegal
0 - 3 jaar
Brussel
Advocaat
Arbeidsrecht Burgerlijk recht Medisch recht Strafrecht
3 - 7 jaar
Antwerpen Brussel Limburg Oost-Vlaanderen Remote West-Vlaanderen

Aankomende events

Opgelet: dit artikel werd gepubliceerd op 14/10/2015 en kan daardoor verouderde informatie bevatten.

Tivalor zal het juridisch advies van de advocaten van Tiberghien ondersteunen met economisch onderbouwde argumenten in dossiers over bijvoorbeeld transfer pricing (intragroepsverrrichtingen) en waarderingen (van aandelen en activa, zoals merken, bijvoorbeeld). “In het verleden hebben de Big Four advocatenkantoren opgericht om de advocatuur te beconcurreren. Tiberghien is het eerste advocatenkantoor dat nu zelf geïntegreerde cijferdiensten kan aanbieden, dankzij deze joint venture, waarin het voor 51 procent participeert. We bieden dus als eerste Belgisch kantoor voor een deelsegment een alternatief aan voor de Big Four”, zegt Andy Neuteleers.

Hij is zelf een ex-werknemer van EY en KPMG, waar hij ook dossiers over transfer pricing- behandelde. Hij richtte later zijn eigen bedrijf op. BMoxy specialiseerde zich in gebundeld fiscaal, juridisch en economisch advies. “Ik wilde losstaan van het push-model van de Big Four, die een heel pakket diensten in een keer willen aanbieden. BMoxy was klantgerichter en werkte meer in synergie met de knowhow van de klant. Tiberghien was een van onze klanten. Na een tijd wilden we een geïntegreerd model aanbieden.”

Strengere regels

Het kantoor wil met de samenwerking naar eigen zeggen inspelen op de “vereconomisering’ van de internationale fiscaliteit, een beweging ingezet onder druk van de toenemende regelgevende druk vanuit de G20, de OESO en de Europese Commissie. Die regels rond BEPS (base erosion and profit shifting of de aantasting van de belastbare basis en het verschuiven van winsten naar belastingparadijzen) eisten steeds meer dat fiscale constructies een reële economische achtergrond hebben.

“Daarom stappen veel advocatenkantoren naar een van de Big Four om het dossier economisch te onderbouwen”, weet Nico Demeyere, advocaat bij Tiberghien. “De meeste advocatenkantoren doen dat liever niet, omdat de Big Four zich ontplooien tot concurrent in juridische diensten. Tivalor zal ook werken voor andere advocatenkantoren. Voor veel collega’s zij wij als gespecialiseerd fiscaal kantoor geen echte concurrent. We werken nu al samen met andere kantoren als partner in belastingdossiers.”

De berichtgeving omtrent de recente OESO-rapporten focust veelal op grote multinationals als Google, Apple en Starbucks. “Maar ik ben ervan overtuigd dat ook Belgische start-ups en kmo’s met de BEPS-problematiek geconfronteerd kunnen worden als ze zich aan internationale fiscale structuren wagen”, zegt Neuteleers. “Hen kunnen we ook ondersteunen.”

De puntjes op de i

De TI in Tivalor staat trouwens niet alleen voor Tiberghien maar ook voor de Engelse uitdrukking “dot the i’s and cross the t’s” of de puntjes op de i zetten. “We willen niet alleen de substantie onderstrepen van bepaalde constructies, zoals de OESO steeds meer eist, maar ook de rationaliteit ervan aantonen”, verklaart Neuteleers. “Valor staat dan weer voor de waardering: de waardecreatie die in bepaalde intragroepsverrichtingen wel degelijk bewezen kan worden.”

Tivalor heeft vier medewerkers, maar het streefdoel is na twee jaar twaalf professionals in te kunnen zetten. “We zijn ambitieus”, klinkt het bij Demeyere.

Bron: http://trends.knack.be/economie/bedrijven/advocatenkantoor-tiberghien-gaat-concurrentie-aan-met-big-four/article-normal-616103.html

Recente vacatures

Advocaat
Omgevingsrecht Publiek recht
0 - 3 jaar
Brussel
Jurist Paralegal
sociaal recht
0 - 3 jaar
Brussel
Jurist Paralegal
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Paralegal
0 - 3 jaar
Brussel
Advocaat
Arbeidsrecht Burgerlijk recht Medisch recht Strafrecht
3 - 7 jaar
Antwerpen Brussel Limburg Oost-Vlaanderen Remote West-Vlaanderen

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.