Titeca

De wandelgangen van Titeca zijn gevuld met jonge dynamiek, vakkennis en teamspirit. Titeca is geen standaard boekhoudkantoor dat enkel met cijfers jongleert. Een kantoor tot de nok gevuld met doeners, niet met zeggers. De Titeca pro accountants & experts, leven en werken dichtbij ondernemers, zij aan zij.

Voor elke vraag of uitdaging waar je als ondernemer mee te maken krijgt, staat er een Titeca 𝙥𝙧𝙤 accountant of 𝙥𝙧𝙤 expert aan je zijde die jou met de juiste kennis en ervaring een gepaste oplossing op maat kan bieden.

Titeca is een van de groeiende accountancy- & advieskantoren in West- & Oost-Vlaanderen met intussen 13 vestigingen in Roeselare, Moeskroen, Gent, Merelbeke, Brugge, Kortrijk, Maldegem, Ieper, Waregem, Knokke, Oostende, Lokeren & Aalter.

Het heikele onderwerp van de familiale opvolging raakt beter bespreekbaar met de vijfdelige podcast van Titeca pro accountants & experts. In de toegankelijke audioserie ‘Wat als?’ volgen we de fictieve West-Vlaamse ondernemersfamilie De Keyser – Koninckx.

Hun ‘Tomatine’-tomatensaus is haast een begrip in Vlaanderen. Oprichters Martine en Charles denken stilaan aan hun pensioen en willen de fakkel doorgeven aan de volgende generatie. Wie van de drie kinderen gaat de firma overnemen?


In aflevering 1 stond de zorgvolmacht centraal. Welke optie is de beste: verkopen, vererven of schenken?, vormde het onderwerp van de tweede episode. De derde aflevering focuste zich op de waardering van het bedrijf.

De drie kinderen zaten in podcast nummer vier voor het eerst samen om het over de overdracht te hebben.

In deze slotaflevering schuift de hele familie aan bij de juridisch adviseur. Bedoeling is om samen een familiaal charter op te maken.

Titeca deed voor hun serie geen beroep op acteurs, maar liet eigen collega’s de dialogen inspreken. De podcast is te vinden op Spotify (zie bijhorende embed, bovenaan voor laptop-gebruikers), op Apple Podcasts en op Google Podcasts.

Op Jubel.be op Spotify zit je goed voor een verzameling podcasts waarin het juridische en fiscale nooit veraf is.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.