nationaal duurzaamheidsdebat

RechtSpraak Podcast

RechtSpraak is een podcast van Hogeschool PXL en Monard Law. Vanaf het tweede seizoen is Jubel de trotse derde partner in dit project.

Op een goed half uur geven we een blik achter de schermen van het recht, met zowel studenten als boeiende en sterke gasten uit het werkveld.

In elke aflevering komt een ‘Xpert’ aan het woord die zijn mening geeft over twee actuele stellingen, en wordt er afgesloten met een vaste rubriek “de Moniteur”, waar snedig ingespeeld wordt op de actualiteit of een forum wordt geboden voor boodschappen van algemeen (juridisch) belang.

De podcast kunt u beluisteren via de gekende streamingdiensten.

Podcast RechtSpraak maakt dit keer de oversteek naar een andere podcast, met name MHIMZ, of voluit ‘Mag Het Iets Minder Zijn’, waarin doctor in de Rechten Steven Verbeyst de verbale degens kruist met collega-doctor Pieter-Jan Van de Weyer.

Elke aflevering is gekruid met enkele actuele juridische hangijzers. Ditmaal met de stikstofproblematiek in België, de klimaatzaak en het overrulen van ‘activistische rechters’ met het zogenoemde ‘volksberoep.’ Iets waar duidelijk het laatste woord nog niet over is gezegd, want dit wetsvoorstel inspireerde ook Mr. Stephane Criel van Monard Law voor de rubriek ‘de Moniteur’. RechtSpraak is een podcast van PXL, Monard Law en Jubel.

Beluister de aflevering via Spotify (zie bijhorende embed – bovenaan voor desktopsurfers),  op Apple Podcasts en op Google Podcasts.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.