nationaal duurzaamheidsdebat

Minister van Justitie

Blijf op de hoogte van de meest actuele besluitvorming, zoals die geformuleerd wordt door de zittende Minister van Justitie.

Ook duiding met betrekking tot de toekomstvisie op Justitie en de beleidsverklaring(en) per legislatuur krijgen de nodige aandacht in een reeks boeiende bijdragen.

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne pleit voor een goede verstandhouding met de advocatuur. “Advocaten zijn natuurlijk de belangrijkste gesprekspartner voor Justitie. Zij zijn ook de ambassadeur en het gezicht van Justitie. Wij willen dan ook goed met de advocaat samenwerken, en dat gebeurt ook. In de digitalisering zie ik bijvoorbeeld dat de advocaten het initiatief nemen. Het aantal dossiers dat digitaal wordt ingediend, zien we ook heel snel stijgen.”

Toch moet de advocatuur ook mee evolueren in een snel veranderende samenleving. “In de opleiding aan de universiteit of de balie is er nog iets te weinig aandacht voor ondernemerschap, ethiek of bemiddeling. Ook Legal Tech neemt een steeds belangrijkere plaats in. En we moeten durven experimenteren: waarom kunnen notaris, advocaat en deurwaarder niet één kantoor vormen?”

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Geachte redactie

    Sta me toe dat ik even reageer op bovenstaand bericht van de minister van Justitie. Aan de Faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen vormen “Ethiek” en “Bemiddelen en onderhandelen” plichtvakken in de masteropleiding. Voor zover ik dit kan overzien, is dit ook aan enkele andere Vlaamse rechtsfaculteiten het geval. De Minister zou zich eerst beter informeren vooraleer zulke uitspraken te doen

  • werkt die justitie echt nog ben al 40.000€ kwijt zonder interesten van fortis en deutsche bank gent kouter slapen ze daar?