nationaal duurzaamheidsdebat

Minister van Justitie

Blijf op de hoogte van de meest actuele besluitvorming, zoals die geformuleerd wordt door de zittende Minister van Justitie.

Ook duiding met betrekking tot de toekomstvisie op Justitie en de beleidsverklaring(en) per legislatuur krijgen de nodige aandacht in een reeks boeiende bijdragen.

Opgelet: dit artikel is meer dan één jaar oud en kan daardoor verouderde informatie bevatten.

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne verduidelijkt waarnaar de bijkomende middelen voor zijn departement zullen gaan. “Het budget zal stijgen van 2 naar 2,5 miljard euro, toch een verhoging van 25 procent: de grootste van de laatste decennia. Een gedeelte daarvan zal geïnvesteerd worden in nieuwe mensen, zoals criminologen voor de aanpak van intrafamiliaal geweld, zorgpersoneel in de gevangenissen en gespecialiseerde magistraten voor financiële fraude.”

De campagne voor deze vacatures loopt volop. “Vandaag gaan we ook actief op sociale media werven met een heel frisse campagne. Alleen al voor een aantal vacatures bij IT hadden we toch tweehonderd kandidaten, en dat met een budget van twee- à drieduizend euro op sociale media. We willen justitie in de markt zetten als een aantrekkelijke werkgever.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.