nationaal duurzaamheidsdebat

RechtSpraak Podcast

RechtSpraak is een podcast van Hogeschool PXL en Monard Law. Vanaf het tweede seizoen is Jubel de trotse derde partner in dit project.

Op een goed half uur geven we een blik achter de schermen van het recht, met zowel studenten als boeiende en sterke gasten uit het werkveld.

In elke aflevering komt een ‘Xpert’ aan het woord die zijn mening geeft over twee actuele stellingen, en wordt er afgesloten met een vaste rubriek “de Moniteur”, waar snedig ingespeeld wordt op de actualiteit of een forum wordt geboden voor boodschappen van algemeen (juridisch) belang.

De podcast kunt u beluisteren via de gekende streamingdiensten.

In de allereerste aflevering van RechtSpraak, de podcast van de PXL Hogeschool, Monard Law en nu ook Jubel, komt het beroep ‘paralegal’ aan bod. De paralegal – of rechtspracticus – blijkt een nog te onbekende speler op de juridische arbeidsmarkt.

In elke aflevering gaat een nieuweling het gesprek aan met een gast uit het werkveld. Studente Rechtspraktijk Aylin Yavuz deelt mee waarom ze voor de opleiding gekozen heeft en welke richting ze uit wil, terwijl paralegal Luc Jong uitlegt hoe zijn gemiddelde werkdag eruitziet.


Oorspronkelijke opnamedatum: juni 2021

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.