Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het ereloon van de advocaat

november 17, 2023 @ 14:00 - 17:00

Programma

De berekening van het advocatenereloon blijft voor discussie zorgen. Nadat het Hof van Cassatie zich op 9 september 2022 in drie arresten uitsprak over de bepaling van het ereloon, de marginale toetsing, het openbare karakter, de rol van de raad van de orde bij de beoordeling van dit ereloon en in welke mate de informatieverplichting uit art. VI.2, 3° WER hierbij een rol speelt, heeft het Europese Hof van Justitie op 12 januari 2023 in antwoord op een aantal prejudiciële vragen, de overeenstemming van ereloonafspraken tussen cliënt en advocaat met het Europees recht afgetoetst. Omzichtigheid blijft geboden voor de advocaat bij de bepaling van en informatie rond hun erelonen.

Tijdens deze opleiding zal Jan Meerts in eerste instantie het actueel juridisch kader schetsen. Nadien gaat hij in debat met Edgar Boydens en Hugo Lamon om de verschillende interpretaties te analyseren en duiden. De deelnemers worden interactief betrokken op basis van recente rechtspraak en een aantal topics.

Sprekers:

  • Jan Meerts (advocaat balie Antwerpen, bestuurder deontologie OVB)
  • Edgar Boydens (advocaat balie Brussel, gewezen voorzitter OVB)
  • Hugo Lamon (advocaat balie Limburg)

 

Locatie

UAntwerpen
Stadscampus
Aula nog te bepalen
Prinsstraat 132000 Antwerpen

Deelnameprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 150 euro. Deze prijs omvat deelname aan de opleiding, de digitale documentatie en een koffiepauze. Geniet van een korting van 15 euro voor elke bijkomende inschrijving (Nexus Lectures en Labs 2023 – 2024); deze korting wordt automatisch verrekend bij inschrijving.

Inschrijven

Uitsluitend elektronisch via deze webpagina.

Elke inschrijving is bindend en kan niet worden geannuleerd. Vervanging door een collega kan mits een eenvoudige schriftelijke mededeling aan de organisatoren.

Nexus is erkend als opleidingsverstrekker voor het systeem van de KMO-portefeuille, door hiervan gebruik te maken kan tot 30% worden bespaard op de deelnemersgelden. De aanvraag van de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Innoveren & Ondernemen te respecteren.

Het accreditatienummer voor de KMO-portefeuille van Nexus Antwerpen is DV.O100321.

Erkenningen

Volgende erkenningen zijn in aanvraag:

  • OVB: 3 standaardpunten
  • IBJ: 3 punten (voortgezette opleiding)
  • IGO.

Doelgroep

Advocaten, magistraten, bedrijfsjuristen en alle rechtspractici.

Gegevens

Datum:
november 17, 2023
Tijd:
14:00 - 17:00
Site:
https://www.uantwerpen.be/nl/centra/nexus/opleidingsaanbod/lab/ereloon/

Organisator

Nexus

Locatie

UAntwerpen Stadscampus
Prinsstraat 13
Antwerpen, 2000
+ Google Maps