Een jobbeurs voor rechtenstudenten: welke meerwaarde biedt die anno 2022? cover

28 okt 2022 | Actualia, Studenten

Een jobbeurs voor rechtenstudenten: welke meerwaarde biedt die anno 2022?

Door VRG Gent

Recente vacatures

Notarieel jurist
Burgerlijk recht Fiscaal recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht
0 - 3 jaar
West-Vlaanderen
Notarieel jurist
Burgerlijk recht Vastgoed
0 - 3 jaar
Limburg
Advocaat
Omgevingsrecht Vastgoed
3 - 7 jaar
Antwerpen
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen

Aankomende events

Opgelet: dit artikel werd gepubliceerd op 28/10/2022 en kan daardoor verouderde informatie bevatten.

Op dinsdag 8 november is het weer zo ver: dan organiseert het VRG Gent haar jaarlijkse Jobbeurs Rechten, in nauwe samenwerking met de Faculteit Rechten van de UGent. De setting is wederom het ICC in Gent, alwaar we tot onze grote vreugde de standhouders en studenten in levende lijve mogen ontvangen. Dat wat betreft de core facts, maar wat is nu zo’n jobbeurs en welke meerwaarde biedt die nog?

In tijden waar het Covid-virus geen roet meer in het eten gooit en waar de juridische sector sterk op zoek is naar aankomend juridisch talent worden studenten overladen met een uitgebreid aanbod aan office visits, in house days, lezingen, infoavonden, sporten of wijnen met toekomstige werkgevers, online events en soms zelfs heuse weekends naar Londen of Parijs. Het is dan ook niet verwonderlijk mocht je als student door het bos de bomen niet meer zien. Laat zo’n jobbeurs nu net de gewenste helderheid en eenvoud brengen. In wat volgt leest u een korte duiding vanuit het perspectief van elke aanwezige partij: het VRG Gent, de student en de standhouder.

Het VRG Gent berust op drie pijlers: de student een aangenaam studentenleven bieden, de student ondersteunen in de rechtenstudie en de brug bouwen tussen de student en de professionele juridische wereld. Dat laatste tracht ze te bewerkstelligen door infoavonden, workshops in samenwerking met haar partners en met jawel, de apotheose van de jobbeurs. Daarbij staat er één prioriteit voorop: de student een zo ruim en divers mogelijk aanbod te brengen. Wij hopen daar ook dit jaar in geslaagd te zijn, daar we wederom de grootste juridische jobbeurs van België uitmaken met zo’n XYZ standhouders die zowel de private als publieke sector vertegenwoordigen. Advocatuur, notariaat, gerechtsdeurwaarder, overheidsinstellingen, consultancy, … , voor elk wat wils!

Voor de student staat de jobbeurs ook jaarlijks met stip in de agenda. Dit is namelijk de uitgelezen kans om op de meest laagdrempelige manier kennis te maken met de standhouders en eventueel een zomerstage of job te scoren. Wat de jobbeurs onderscheidt van andere evenementen is tweevoudig: haar eenvoud en vrijblijvendheid. Haar eenvoud omdat de student op slechts een paar tellen van haar alma mater een scala aan standhouders en mogelijke werkgevers kan spreken zonder verdere formaliteiten of administratieve drempels. Haar vrijblijvendheid omdat een gesprek op de jobbeurs de student nog niet noopt om keuzes te maken, maar in staat stelt heel informeel bij elke standhouder langs te gaan die interesse wekt. Op deze manier worden hopelijk zoveel mogelijk indrukken opgedaan die leiden tot wat voor elke student aanvoelt als de juiste keuze.

Ook zonder standhouders geen jobbeurs. Voor hen de ideale kans om zichzelf in de kijker te spelen, aan de studenten te vertellen waar het bij hen echt om draait en natuurlijk die nieuwe, talentvolle lichting aan boord te kunnen nemen. Naast een ideaal recruitment moment zijn wij ook wat idealistisch en hopen we dat de standhouders ook afzakken voor een tweede, meer altruïstische reden: om te student zo goed mogelijk inzichten bij te brengen over en te adviseren bij een belangrijke keuze in het leven, een eerste job. Wij danken de standhouders dan ook voor hun vertrouwen in de aankomende editie.

Met gepaste trots kijken we reeds uit naar hoe deze drievuldigheid de juridische wereld van morgen zal uitmaken. Tot op de jobbeurs.

Meer informatie over de Jobbeurs Rechten vindt u hier terug.

Pro-Extern Alex Heyndrickx

VRG Gent

Recente vacatures

Notarieel jurist
Burgerlijk recht Fiscaal recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht
0 - 3 jaar
West-Vlaanderen
Notarieel jurist
Burgerlijk recht Vastgoed
0 - 3 jaar
Limburg
Advocaat
Omgevingsrecht Vastgoed
3 - 7 jaar
Antwerpen
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.