Vastgoed: waarin verschillen de regels voor Vlaanderen en Brussel? cover

17 okt 2022 | Civil Law & Litigation

Wat is het nut van een vastgoedcodex?

Aankomende events

Jubel bracht meester Koen De Puydt (Seeds of Law), één van de samenstellers van de Vastgoedcodex 2022-2023 voor de camera. We legden hem verschillende vragen voor over vastgoed. In deze video vertelt hij waarom iedere vastgoedprofessional er belang bij heeft deze codex in zijn bezit te hebben.

De vastgoedcodex is echt een verzameling van allerhande wetteksten. Het is cruciaal dat mensen in de sector er mee leren werken. Dat geldt voor iedere vastgoedprofessional, van vastgoedmakelaar tot projectontwikkelaar. Ze moeten de juiste, toepasselijke wetgeving kennen – of makkelijk kunnen raadplegen.

Voor deze vastgoedcodex hebben we dan ook expliciet die wetgeving gebundeld die de vastgoedprofessional nodig heeft in zijn dagelijkse bezigheden. Net omdat de bundel erg praktisch moet zijn hebben we twee inhoudstafels toegevoegd. Zo kan de gebruiker snel de voor hem relevante regelgeving terugvinden.

De codex bevat ook een heel scala aan wetgeving: niet enkel burgerlijk recht en zakelijk recht, ook fiscaal recht en stedenbouwkundige regelgeving. Net omdat al die aspecten in de praktijk van de vastgoedprofessional een rol spelen hebben we die allemaal opgenomen.

Meer info over de vastgoedcodex.


Op de hoogte blijven van alle nieuwigheden binnen de juridische en fiscale wereld? Volg Jubel.be op LinkedIn

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.