Verhoog uw productiviteit met gratis apps cover

10 jul 2024 | Legal Tech (IT & IP)

Verhoog uw productiviteit met gratis apps

Recente vacatures

Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Oost-Vlaanderen
Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Antwerpen Brussel
Legal Counsel
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen

Aankomende events

In dit artikel bekijken we twee gratis apps van Microsoft om uw productiviteit te verhogen, de Microsoft Forms en Bookings apps. We beantwoorden de volgende vragen: Wat is de Forms app? Wat zijn de voordelen van de Forms app? Wat is de Bookings app? En wat zijn de voordelen van de Bookings app?

Wat is de Forms app?

Wikipedia geeft de volgende definitie: "Microsoft Forms (voorheen Office 365 Forms) is een online enquêtemaker, onderdeel van Office 365. Forms werd in juni 2016 door Microsoft uitgebracht en stelt gebruikers in staat om enquêtes en quizzen te maken met automatische markering. De gegevens kunnen worden geëxporteerd naar Microsoft Excel en live worden bekeken met de functie Present."

Microsoft omschrijft het zelf als "een eenvoudige en krachtige app waarmee u eenvoudig enquêtes, quizzen en polls kunt maken. Met de intuïtieve interface kunt u snel uw formulieren ontwerpen en delen met anderen, reacties in real-time bijhouden en gegevens-gestuurde beslissingen nemen. Of u nu marktonderzoek doet, feedback van klanten verzamelt of de voortgang van studenten test, met Microsoft Forms krijgt u eenvoudig de inzichten die u nodig heeft om weloverwogen beslissingen te nemen."

Microsoft Forms biedt een reeks functies om interactieve formulieren te maken. Gebruikers kunnen de achtergrondafbeelding aanpassen, afbeeldingen aan vragen toevoegen, secties maken en vertakkende logica gebruiken. Het biedt ook real-time analyses om reacties te evalueren en integreert met andere Microsoft 365-toepassingen zoals Excel, SharePoint en Teams. De app biedt gratis sjablonen en exclusieve thema's. U kunt de resultaten van uw enquêtes synchroniseren en de reacties naadloos analyseren in Excel.

Microsoft Forms is algemeen beschikbaar voor klanten van Office 365 Education, Microsoft 365 Apps voor bedrijven en gebruikers met een Microsoft-account (Hotmail, Live, of Outlook.com). Het is een optionele en gratis applicatie. Forms bestaat in een app-versie, die kan worden gedownload via de Microsoft Store, en in een onlineversie, die te vinden is op https://forms.office.com. In wezen is het Microsofts concurrent voor Google Forms en Jotform.

Als advocaat zou u de app bijvoorbeeld kunnen gebruiken om enquêtes te houden onder uw cliënten, maar ook voor zaken als de intake van cliënten.

Wat zijn de voordelen?

Microsoft Forms is een krachtig hulpmiddel dat het verzamelen van gegevens en feedback vereenvoudigt, met vele voordelen:

 • Integratie met Microsoft 365: Microsoft Forms kan naadloos worden geïntegreerd met andere Microsoft 365-producten. Gebruikers kunnen quizzen, enquêtes, polls en andere soorten formulieren invoegen in toepassingen zoals OneNote, Excel, SharePoint en Teams. Dit is waarschijnlijk het belangrijkste voordeel, want het betekent dat het integreert met de producten en diensten die uw cliënten gebruiken en waarmee ze vertrouwd zijn.
 • Personaliseren: Microsoft Forms biedt aanpassingsopties om visueel aantrekkelijke formulieren te maken. Gebruikers kunnen kiezen uit professioneel ontworpen sjablonen of hun eigen thema's maken. Het ondersteunt ook meertalige formulieren en biedt krachtige tools voor gegevensvisualisatie. Voeg thema's, afbeeldingen en video's toe om formulieren af te stemmen op de identiteit van uw advocatenkantoor.
 • Real-time reacties: Visualiseer gegevens terwijl er reacties binnenkomen, met automatische grafieken en diagrammen.
 • Samenwerken en delen: Deel formulieren via links, integreer ze in websites en werk samen met anderen.
 • Veiligheid en privacy: Formulieren voldoet aan strenge normen, waardoor de toegang tot formulieren en anonieme reacties kunnen worden gecontroleerd.
 • Eenvoudige interface: u kunt formulieren maken zonder codeer- of ontwerpvaardigheden. Kies uit sjablonen of begin vanaf nul.
 • Verscheidenheid aan vraagtypes: Formulieren ondersteunt meerkeuzevragen, tekstinvoer, scores voor beoordelingen (ratings) en meer.
 • Logica en vertakkingen: Pas de enquête-ervaring aan door respondenten te sturen op basis van hun eerdere antwoorden.

Wat is de Bookings app?

De Wikipedia beschrijft de Microsoft Bookings app als "een planningstool en is onderdeel van de Microsoft Office familie van producten. Uitgebracht door Microsoft in maart 2017, stelt Bookings klanten van bedrijven in staat om afspraken te boeken met het bedrijf."

Met andere woorden, de Bookings app van Microsoft is een planningstool waarmee organisaties afspraken en boekingen met hun klanten kunnen beheren. De app is geïntegreerd met Microsoft Teams.

U kunt een of meer boekingskalenders hebben. Het plannen van boekingen is eenvoudig en flexibel. Deelnemers kunnen deelnemen aan een boeking, met of zonder Teams account.

Om de app Bookings toe te voegen aan Teams, kunnen gebruikers naar de sectie Apps gaan en zoeken naar Bookings. Eenmaal toegevoegd kunnen gebruikers hun boekingskalender instellen en de app aanpassen aan hun behoeften.

Bookings is beschikbaar bij verschillende abonnementen, waaronder Office 365- en Microsoft 365-plannen. Het is niet langer beschikbaar als een standalone app en vereist dat de Outlook Web App of Outlook on the web is ingeschakeld. Alle gebruikers van de Bookings app en medewerkers die deelnemen aan vergaderingen moeten een licentie hebben die het plannen van Teams vergaderingen ondersteunt.

Wat zijn de voordelen?

De Bookings app biedt de volgende voordelen:

 • Integratie met Microsoft Teams en Microsoft 365: De virtuele afspraken die worden gepland via de Bookings app worden gehouden via Microsoft Teams Meetings. Deze integratie zorgt voor naadloze communicatie en samenwerking tijdens afspraken. Afspraken die worden geregistreerd in Teams kunnen automatisch worden toegevoegd aan uw Outlook Agenda. Belangrijk is dat deze integratie ook geldt voor de producten en diensten die uw cliënten gebruiken en waarmee ze vertrouwd zijn. Met andere woorden, uw cliënten kunnen een afspraak met u maken via een interface waarmee ze vertrouwd zijn. Het is vermeldenswaard dat afspraken die via de app worden geboekt, worden geïntegreerd met CICERO LawPack, aangezien Cicero LawPack voor elk dossier een Teams-site aanmaakt.
 • Flexibel en aanpasbaar: Afspraken kunnen worden aangepast aan de behoeften van uw advocatenkantoor. De app biedt ingebouwde flexibiliteit en de mogelijkheid om afspraakdetails, boekingsvereisten en dienstverleners aan te passen. Hierdoor kunt u de app aanpassen aan uw specifieke eisen.
 • Kenmerken en functionaliteit: Bookings vereenvoudigt het proces van het plannen en beheren van afspraken. Het bevat een web-gebaseerde boekingskalender die synchroniseert met Outlook om de beschikbaarheid te optimaliseren. De app ondersteunt ook automatische notificatiemails en herinneringen om het aantal no-shows te verminderen en de klanttevredenheid te verhogen. Daarnaast integreert Bookings met Microsoft Teams om virtuele afspraken via online vergaderingen te ondersteunen.

Conclusie

Formulieren en boekingen zijn twee gratis apps die fungeren als add-ons voor Microsoft Teams en Microsoft 365. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en maken het afnemen van enquêtes en het boeken van afspraken gemakkelijk. Een bijkomend voordeel is dat het beide Microsoft-apps zijn, wat betekent dat uw cliënten zich niet met weer een ander platform vertrouwd hoeven te maken. In plaats daarvan kunnen ze met u communiceren in een vertrouwde omgeving.

Cicero LawPack


Bronnen

https://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Bookings

https://support.microsoft.com/en-us/office/overview-of-the-bookings-app-in-microsoft-teams-7b8569e1-0c8a-444e-b712-d9968b05110b

https://support.microsoft.com/en-us/office/what-is-bookings-42d4e852-8e99-4d8f-9b70-d7fc93973cb5

https://learn.microsoft.com/en-us/microsoft-365/bookings/bookings-faq?view=o365-worldwide&viewFallbackFrom=o365-worldwide/

https://learn.microsoft.com/en-us/microsoftteams/bookings-app-admin

https://learn.microsoft.com/en-us/office365/servicedescriptions/microsoft-bookings-service-description

https://meganvwalker.com/using-microsoft-bookings-in-microsoft-teams/

https://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Forms

https://support.microsoft.com/en-us/office/introduction-to-microsoft-forms-bb1dd261-260f-49aa-9af0-d3dddcea6d69

https://learn.microsoft.com/en-us/microsoft-forms/set-up-microsoft-forms

https://support.microsoft.com/en-us/office/what-is-microsoft-forms-6b391205-523c-45d2-b53a-fc10b22017c8

https://support.microsoft.com/en-us/office/frequently-asked-questions-about-microsoft-forms-495c4242-6102-40a0-add8-df05ed6af61c

https://forms.office.com

https://www.attorneyatwork.com/transform-your-law-practice-with-three-microsoft-365-apps/

Recente vacatures

Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Oost-Vlaanderen
Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Antwerpen Brussel
Legal Counsel
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.