RechtSpraak Podcast

RechtSpraak is een podcast van Hogeschool PXL en Monard Law. Vanaf het tweede seizoen is Jubel de trotse derde partner in dit project.

Op een goed half uur geven we een blik achter de schermen van het recht, met zowel studenten als boeiende en sterke gasten uit het werkveld.

In elke aflevering komt een ‘Xpert’ aan het woord die zijn mening geeft over twee actuele stellingen, en wordt er afgesloten met een vaste rubriek “de Moniteur”, waar snedig ingespeeld wordt op de actualiteit of een forum wordt geboden voor boodschappen van algemeen (juridisch) belang.

De podcast kunt u beluisteren via de gekende streamingdiensten.

Hoe is het gesteld met de innovaties in de juridische sector in Europa? Gewezen advocaat en huidig juridisch consultant Jeroen Zweers schreef het onderzoek ‘Gluren bij de buren’ en maakt in de podcast RechtSpraak een stand van zaken op.

Algemeen geldt dat de digitalisering ertoe leidt dat de cliënt andere eisen gaat stellen. Zweers kijkt in de eerste plaats naar advocatenbalies om een toekomstvisie uit te werken en dit onderwerp vooral niet te negeren.
Monard Law-CEO Karen Braeckmans ziet dat de hoofdfocus bij Belgische universiteiten op het strikt juridische blijft liggen. Ze stelt vast dat voor dingen als peoplemanagement-skills geen ruimte overblijft.

RechtSpraak is een podcast van PXL Hogeschool en Monard Law.

Beluister de tweede aflevering van het tweede seizoen van RechtSpraak via Spotify (zie bijhorende embed – bovenaan voor desktopsurfers),  op Apple Podcasts en op Google Podcasts.
Op Jubel.be op Spotify zit je goed voor een verzameling podcasts waarin het juridische en fiscale nooit veraf is.

Oorspronkelijke opnamedatum: maart 2022

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.