nationaal duurzaamheidsdebat

RechtSpraak Podcast

RechtSpraak is een podcast van Hogeschool PXL en Monard Law. Vanaf het tweede seizoen is Jubel de trotse derde partner in dit project.

Op een goed half uur geven we een blik achter de schermen van het recht, met zowel studenten als boeiende en sterke gasten uit het werkveld.

In elke aflevering komt een ‘Xpert’ aan het woord die zijn mening geeft over twee actuele stellingen, en wordt er afgesloten met een vaste rubriek “de Moniteur”, waar snedig ingespeeld wordt op de actualiteit of een forum wordt geboden voor boodschappen van algemeen (juridisch) belang.

De podcast kunt u beluisteren via de gekende streamingdiensten.

In de vierde aflevering van RechtSpraak, de podcast van PXL Hogeschool en Monard Law, komen opnieuw de carrièremogelijkheden na het behalen van een juridisch diploma aan bod. Ditmaal de advocatuur en het bedrijfsleven.

Afsluiter is Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir die de “juridische folkore” hekelt inzake het indienen van een beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.  Dat kon vroeger enkel per aangetekend schrijven, nu is er een digitaal loket.

Oorspronkelijke opnamedatum: juni 2021

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.