Nieuws

Plan over de toekomst van het ambt van gerechtsdeurwaarder

Avatar
Geschreven door Koen Geens

Minister van Justitie Geens ontving op vrijdag 27 juli een rapport over de toekomst van het ambt van gerechtsdeurwaarder. Dit rapport werd voorbereid door twee experten die in het voorjaar van dit jaar werden aangesteld: André Michielsens, erenotaris-ombudsman en Luc Chabot, medeoprichter van de Franstalige Unie van Gerechtsdeurwaarders.

Het rapport werd onmiddellijk overgemaakt aan de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders. Voorzitter van de Nationale Kamer Frank Maryns zal nu een consultatieronde starten met zijn leden, en tegen eind september een advies aan de Minister van Justitie overmaken.

De twee experten hebben in volledige onafhankelijkheid gewerkt. Hun voorstellen worden in eigen naam gedaan. Minister van Justitie Geens dankt hen bijzonder hartelijk voor het geleverde werk, en hoopt dat het werkstuk dat zij afleverden zal kunnen bijdragen tot de toekomstige ontwikkeling van het ambt van gerechtsdeurwaarder.

Bekijk hier het rapport »

Persbericht van 1 augustus 2018

Opmerking plaatsen

Uw naam wordt privé weergegeven op de website en is niet zichtbaar voor anderen. Uw e-mailadres wordt opgeslagen maar niet gepubliceerd.