Actualia Advocaten Balies Bedrijfsjuristen

Speelt advocaat proactief in op digitalisering? – Antwerps JuristenCongres

Digitalisering: een opportuniteit voor de advocatuur?

Op vrijdag 8 december 2017 vond het zesde Antwerpse JuristenCongres plaats. Zoals steeds werd er gekozen voor een thema dat juristen in het bijzonder bezighoudt, en dit jaar was dat ‘Digitalisering en recht’.

Op de planning stonden zes workshops over verschillende aspecten van de digitalisering, verzorgd door specialisten uit het vakgebied. Zo hadden dhr. Barend Blondé en mr. Alex Tallon het over de organisatie van het digitale advocatenkantoor, spraken dhr. Jan Vanthournhout en mr. Vicky Buelens over het professionele gebruik van sociale media en kwamen de juridische aspecten van medische apps aan bod tijdens het seminarie van mr. Karlien Wouters en mr. Julie Hantson. 

Naast deze workshops kwamen twee keynote speakers aan het woord. Pieter Gunst mocht de aftrap geven met zijn uiteenzetting over de evoluties en opportuniteiten van de digitalisering. Dhr. Gunst stond mee aan de wieg van Legal.io werkt sinds enkele jaren in San Francisco aan de advocatuur van morgen. Afsluitend spreker was mr. Markus Hartung, directeur van het Bucerius Center on the Legal Profession in Hamburg, Duitsland. Hij had het over de veranderingen die de technologie veroorzaakt en zal veroorzaken op de juridische markt.

Lees hier alle artikels die verschenen in de aanloop naar het zesde Antwerpse JuristenCongres: Digitalisering en Recht. Deze reportage is ook te bekijken op Advocatennet.

Opmerking plaatsen

Uw naam wordt privé weergegeven op de website en is niet zichtbaar voor anderen. Uw e-mailadres wordt opgeslagen maar niet gepubliceerd.