Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Familiaal strafrecht

december 8, 2023 @ 13:30 - 17:30

€165

Programma

Op het snijvlak tussen het familierecht en het strafrecht ontstaat meermaals onduidelijkheid over de interpretatie en toepassing van sommige rechtsregels. Denk daarbij aan onderwerpen als familieverlating, het niet vertonen van een kind, aspecten van het seksueel strafrecht, diefstal/misbruik/oplichting tussen (al dan niet gehuwde) partners, de wet op het tijdelijk huisverbod, kinderontvoering, de diverse rollen van het parket. Tijdens deze middag beogen Dirk De Waele (advocaat-generaal Hof van Beroep Antwerpen) en Mario Wijns (substituut-procureur-generaal Hof van Beroep Antwerpen) interactief en samen met de deelnemers op basis van twee casussen praktische handvaten aan te reiken rond enerzijds de rechtspositie van het kind, anderzijds de rechtspositie van de partners. Voorzitter is Steven Brouwers (advocaat-bemiddelaar Antwerpen).

Locatie

UAntwerpen
Stadscampus
Aula nog te bepalen
Prinsstraat 132000 Antwerpen

Deelnameprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 165 euro. Deze prijs omvat deelname aan de opleiding, de digitale documentatie en een koffiepauze. Bij inschrijving voor een bijkomende opleiding uit het programma van de permanente vorming bemiddeling 2023-2024 is een korting van 15 euro van toepassing. Deze korting wordt automatisch verrekend bij inschrijving.

Inschrijven

Uitsluitend elektronisch via deze webpagina.

Elke inschrijving is bindend en kan niet worden geannuleerd. Vervanging door een collega kan mits een eenvoudige schriftelijke mededeling aan de organisatoren.

Nexus is erkend als opleidingsverstrekker voor het systeem van de KMO-portefeuille, door hiervan gebruik te maken kan tot 30% worden bespaard op de deelnemersgelden. De aanvraag van de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Innoveren & Ondernemen te respecteren.

Het accreditatienummer voor de KMO-portefeuille van Nexus Antwerpen is DV.O100321.

Erkenningen

Volgende erkenningen zijn in aanvraag:

  • OVB: 4 standaardpunten
  • FBC: 4 uren.

Doelgroep

Bemiddelaars, welzijnswerkers, advocaten, magistraten, juristen en alle geïnteresseerden in deze materie.

Gegevens

Datum:
december 8, 2023
Tijd:
13:30 - 17:30
Kosten:
€165
Site:
https://www.uantwerpen.be/nl/centra/nexus/opleidingsaanbod/permanente-vorming-bemiddeling/famiiliaal/

Organisator

Nexus

Locatie

UAntwerpen Stadscampus
Prinsstraat 13
Antwerpen, 2000
+ Google Maps