Laden Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

Derden in de Vereffening en Verdeling (webinar)

januari 16 @ 13:00 - 17:00

432euro (excl. BTW)

Opleiding enkel toegankelijk voor (kandidaat-)notarissen, stagiairs en notariële medewerkers

In deze opleiding wordt de focus gelegd op de “derde” in de procedure van gerechtelijke vereffening en verdeling. Partij en derde zijn exclusieve of elkaar uitsluitende begrippen, zodat eerst een onderzoek dient te gebeuren naar wie deze derden zijn.

Een uniforme benadering is niet mogelijk, aangezien elke afzonderlijke categorie “derden” een specifieke juridische invalshoek vereist. O.a. de schuldeisers komen aan bod (met een analyse van het onderscheid tussen persoonlijke schuldeisers van de deelgenoten en boedelschuldeisers), de legataris (met bijzondere aandacht voor de bijzondere legataris), de verwerpende erfgenaam, de echtgenoot gehuwd onder algehele gemeenschap, de gerechts-mandataris-derde (o.a. de faillissementscurator, maar ook de notaris-vereffenaar zelf), de testamentuitvoerder en de koper van erfrechten of onverdeelde aandelen in de boedel (met een onderzoek naar het onderscheid tussen de verkoop van abstracte gerechtigdheden en de verkoop van aandelen in concrete boedelgoederen).

Spreker:
Bart Van den Bergh, Raadsheer in het hof van beroep te Antwerpen, plaatsvervangend lid van de Benoemingscommissie voor notarissen, lid CSW, en wetenschappelijk medewerker UHasselt

Deze opleiding is erkend door de Nationale Kamer van Notarissen onder het ID nummer 484175 voor 3,5 uren

Gegevens

Datum:
januari 16
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
432euro (excl. BTW)
Event Categorie:
Event Tags:

Overige informatie

Organisator
KnopsPublishing
Soort
Webinar
Erkend
Ja