Algemeen

De Conferentie en haar welsprekende talenten: pleitwedstrijd Ridder René Victor 2020

Avatar
Geschreven door KnopsPublishing

Op donderdag 6 februari 2020 organiseerde De Conferentie bij de Balie Provincie Antwerpen haar jaarlijkse pleitwedstrijd Ridder René Victor. Opzet van de wedstrijd was zoals steeds het bepleiten van een fictieve casus als eiser of verweerder. Tien stagiair-advocaten bekampten elkaar voor een plekje op het allerhoogste schavot.

Na een bevlogen concours met veel sterke pleidooien benoemde de jury Michael Thielens (Schoups) tot winnaar van de avond. Laura Van Gorp (Advocatenkantoor Van Deun) en Floris Rousseau (Konsilio Advocaten) vervolledigden het podium. Overwinnaar Thielens liet zich na afloop van de pleitwedstrijd ontvallen dat het een fijne ervaring voor hem geweest was. “Zo’n pleitwedstrijd dient natuurlijk als een soort forum om te laten zien wat je in je mars hebt. We moeten sowieso een pleitexamen afleggen, en ik denk dat een voorbereiding daarop een absolute meerwaarde van zo’n concours is”, stelde hij na afloop.

Hoewel de jury haar verdict reeds liet gelden, heeft ook de kijker thuis inbreng over de pleidooien van vorige week donderdag. De video die vanaf woensdag 12 februari tot en met woensdag 19 februari de meeste views behaalt, uitgezonden op advocatennet.be, wint namelijk de Advocatennet Publieksprijs: een selectie wetboeken t.w.v. 500,00 EUR, aangeboden door Mijnwetboek.be.

Bekijk de afzonderlijke pleidooien van de deelnemers hier en bezorg jouw favoriet de Advocatennet Publieksprijs:

Bekijk hier ook nog eens het uitgebreide sfeerverslag van de pleitwedstrijd:

 

Opmerking plaatsen

Uw naam wordt privé weergegeven op de website en is niet zichtbaar voor anderen. Uw e-mailadres wordt opgeslagen maar niet gepubliceerd.