nationaal duurzaamheidsdebat

Vandelanotte

Vandelanotte werd in 1948 opgericht door Roger Vandelanotte en is inmiddels uitgegroeid tot een top 10 accountantskantoor- en auditkantoor in België. Naast accountancy, tax en audit heeft Vandelanotte ook specialisten in huis op vlak van HR, legal, vermogensplanning, corporate finance en risk management. Met meer dan 280 medewerkers in 8 vestigingen adviseert het kantoor dagelijks meer dan 6300 vrije beroepers, zelfstandigen, bedrijven en familiale ondernemingen bij de opstart, groei of overdracht van hun bedrijf.

U denkt er over na om te investeren in een tweede verblijf in binnen- of buitenland? Wel, gelijk heeft u. Hieronder geven we u dé reden mee waarom dit nu het moment bij uitstek is om te investeren in een tweede verblijf.

Op dit moment geldt er een fiscaal voordeel voor de aankoop van een tweede verblijf van maximaal 705 euro per jaar. Concreet komt dit erop neer dat u een belastingvermindering kan krijgen voor de aflossingen met betrekking tot uw tweede verblijf in binnen- of buitenland. Daarnaast kunnen ook de betaalde interesten in bepaalde gevallen een fiscaal voordeel opleveren.

De federale regering schaft dit fiscaal voordeel voor deze tweede woning af vanaf 2024. De afschaffing van dit voordeel werkt echter niet met terugwerkende kracht. Als u het voordeel nog verwerft in 2023, dan blijft het bestaan.

Denkt u eraan om een tweede verblijf aan te kopen in het buitenland? Dan is het fiscaal voordeliger om dit tweede verblijf aan te kopen in 2023. Daarnaast zijn de afgelopen jaren de prijzen op de vastgoedmarkt, zowel in het binnen- als buitenland, fors gestegen. Als deze trend zich verderzet naar de toekomst, dan is het beter om nu te handelen.

Ine Coolman (Vandelanotte)


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.