17 feb 2021 | Legal Tech (IT & IP)

Video gebruiken in uw advocatenkantoor

Recente vacatures

Advocaat
Fiscaal recht
3 - 7 jaar
West-Vlaanderen
Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht
0 - 3 jaar
Antwerpen
Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Antwerpen
Redacteur
3 - 7 jaar
Antwerpen
Coördinator opleidingen
3 - 7 jaar
Antwerpen

Aankomende events

Opgelet: dit artikel werd gepubliceerd op 17/02/2021 en kan daardoor verouderde informatie bevatten.

Video is de drijvende kracht van het internet geworden. Hoewel de werkelijke aantallen van bron tot bron kunnen verschillen, schatten de meeste dat 80% tot 82% van het internetverkeer in 2020 uit video bestond, en dat een derde van de onlineactiviteit bestond uit het bekijken van video’s.

In de VS bijvoorbeeld bekijkt 85% van de bevolking met internettoegang dagelijks video’s online. In Saoedi-Arabië ligt dat cijfer op 98%. De meeste video’s die we bekijken zijn entertainment, wat niet echt een verrassing is. Mensen bekijken graag video’s, en dat is de marketeers niet ontgaan. In 2018 al maakte 87% van de online marketeers gebruik van videocontent. Wat belangrijk is, is dat kijkers 95% van een boodschap herinneren als ze het in een video bekijken, vergeleken met 10% als ze het in tekst lezen. De artikelen in de bronnen hieronder geven nog veel meer interessante statistieken.

In het jaarlijkse Legal Technology Survey Report voor 2020 van de American Bar Association valt op dat advocatenkantoren video nauwelijks gebruiken voor iets anders dan videoconferenties. Slechts 3% van de respondenten maakt video’s die inhoud bieden, vergeleken met 85% van de bedrijven in het algemeen. Het rapport wijst er terecht op dat advocatenkantoren belangrijke kansen laten liggen door geen video-inhoud te produceren.

Door de pandemie maken de meeste advocatenkantoren inmiddels routinematig gebruik van videoconferencing. 88% van de advocaten in de VS heeft in 2020 op afstand gewerkt, en voor 48% van de advocaten is werken op afstand hun standaardwerkwijze geworden. In plaats van face-to-facemeetings te houden, maken zij gebruik van videoconferenties zolang een fysieke aanwezigheid niet vereist is. Deze sterke toename van videoconferencing betekent ook dat de meeste advocatenkantoren de nodige setup hebben om video’s te gaan produceren.

Waarvoor kunnen advocatenkantoren video gebruiken, behalve voor videoconferenties? Video wordt vaak gebruikt voor referenties, voor informatieve video’s en voor uitlegvideo’s, storytelling, webinars en podcast video’s. Laten we die eens nader bekijken.

Referenties

Juridische consumenten zijn online consumenten. Wanneer ze van de diensten van een advocatenkantoor willen gebruik maken, gaan ze eerst online informatie inwinnen over dat kantoor. Online sociaal bewijs speelt daarbij een belangrijke rol. Het is de op een na belangrijkste manier voor juridische consumenten om te beslissen welk advocatenkantoor ze zullen inhuren, na directe persoonlijke aanbevelingen. Potentiële cliënten zijn benieuwd naar de verhalen en ervaringen van andere mensen.

De website Social Media Examiner stelt de volgende stappen voor. Begin met het maken van een vragenlijst voor uw referentie, met de vragen waarvan u denkt dat uw potentiële klanten ze graag beantwoord zouden zien. Ga op zoek naar een geschikte filmlocatie. Maak de opnames en neem het interview op. Indien nodig, bewerk de video. Plaats het op uw website in een sectie gewijd aan referenties. Gebruik sociale media om regelmatig links te posten naar uw referentie video’s.

Informatieve video’s en uitleg video’s

Veel advocatenkantoren bieden op hun website al een blog of artikelen aan die potentiële cliënten gratis advies geven over specifieke onderwerpen. Dit kan ook worden gedaan met behulp van video in plaats van geschreven artikelen. U kunt buurtbewoners vragen een aantal vragen in te sturen, en die beantwoorden in korte video’s, idealiter van ongeveer drie minuten. U kunt ook korte video’s maken waarin u bepaalde concepten uitlegt, of hoe nieuwe regelgeving mensen zal beïnvloeden. Een voordeel dat deze korte video’s hebben ten opzichte van geschreven artikelen, is dat de kans groter is dat ze worden gedeeld op sociale media. En als je al een blog hebt, is het een goede strategie om de artikelen van je blog te hergebruiken als korte video’s. Er zijn zelfs AI-oplossingen (zoals lumen5.com) beschikbaar om dat proces te automatiseren.

Verhalen vertellen

Mensen willen zich kunnen inleven in de mensen op wiens diensten ze een beroep willen doen. Ze willen dus graag meer weten over die personen, en ze horen liever verhalen dan dat ze droge uiteenzettingen lezen. U kunt video’s maken over uw advocatenkantoor, de advocaten en het personeel erin, successen uit het verleden, enz. Individuele advocaten kunnen over zichzelf vertellen en bijvoorbeeld uitleggen waarom zij ervoor kozen om advocaat te worden, of waarom zij besloten om zich in specifieke vakgebieden te specialiseren. Het doel van deze videoverhalen is om een persoonlijke band te creëren tussen de advocaten en hun potentiële cliënten en om het advocatenkantoor menselijker te maken.

Webinars en videopodcasts

Terwijl webinars educatieve workshops over specifieke onderwerpen zijn, zijn podcasts meer een informeel gesprek. Ze zijn meestal diepgaander en duren langer dan de korte informatieve en uitleg video’s. Het is zinvol om uw webinar of podcast op te nemen en de video vervolgens op uw website of op een hostingplatform te plaatsen. Zodra dit is gedaan, kunnen ze worden gedeeld op sociale media. U kunt zelfs delen van de video vrijgeven als kortere clips.

Het Content Marketing Institute geeft de volgende tips voor best practices:

  • Investeer in het proces, niet alleen in het product: de video’s die u plaatst, moeten een integrale pijler van uw contentmarketingstrategie zijn, niet een bijproduct. Bepaal dus de rol en doelstellingen van uw video-inhoud en plan uw contentstrategie dienovereenkomstig.
  • Houd uw einddoel voor ogen – en bepaal hoe u zult weten wanneer u dat hebt bereikt: wat wilt u bereiken met uw video, en wat wilt u dat uw kijkers doen na het bekijken van de video?
  • Schrijf een script dat uw publiek zal willen volgen. Gebruik een gemoedelijke toon. Spreek in korte, bondige zinnen om belangrijke punten te benadrukken. Vermijd jargon. Doe een proeflezing waarbij u het script hardop voorleest voordat u het opneemt, om te ontdekken waar het script eventueel moet worden aangepast.
  • Weet wanneer een video te hosten en wanneer een video op uw website te plaatsen. U kunt uw video’s op uw eigen website plaatsen, of u kunt ze hosten op beschikbare platforms. Voor webinars en podcasts kun je live streaming platforms en apps overwegen. Er zijn speciale diensten, maar de meeste socialemediaplatforms bieden tegenwoordig ook de mogelijkheid. En kortere video’s kunnen ook rechtstreeks zelf op sociale media worden geplaatst.
  • Vind het juiste platform voor verschillende soorten video’s: het kan zijn dat u verschillende tests moet uitvoeren om te bepalen wat u waar en wanneer moet posten. Sommige content zal bijvoorbeeld beter werken op een platform als LinkedIn, terwijl andere content misschien beter werkt op kanalen als Instagram, Snapchat of TikTok.
  • Voeg een transcriptie toe: zoekmachines zijn niet goed in het vinden van inhoud in video’s, en uw kijkers willen misschien snel iets herlezen dat in de video werd gezegd.
  • Gebruik tags voor uw video: als u wilt dat uw video wordt gevonden door nieuwe kijkers, voeg dan de relevante tags, titels en beschrijvingen toe aan uw video’s.
  • Push je video’s naar influencers, abonnees, fans en volgers om je kijkerspubliek uit te breiden.
  • Analyseer de aandachtsspanne om optimalisatiemogelijkheden te identificeren: “Betrokkenheidsgegevens en andere belangrijke prestatie-indicatoren kunnen belangrijke inzichten bieden in de voorkeuren en gedragingen van uw publiek, die u kunt gebruiken om uw videostrategie te verfijnen en aan te passen. Als u bijvoorbeeld merkt dat kijkers na 10 seconden in uw video’s afhaken, moeten uw intro’s misschien worden ingekort.”
  • Monitor de reacties van kijkers om meer inzicht te krijgen in de consument: op een platform als Facebook kunt u bijvoorbeeld niet alleen het aantal reacties bijhouden, maar ook het soort reactie: hebben ze uw video gedeeld? Vonden ze die leuk, of reageerden ze met ‘geweldig’, ‘verdrietig’, of ‘boos’? Toegang tot dit soort metadata kan u helpen te bepalen of u de gewenste respons op uw video krijgt.

Als u deze beste praktijken en tips in gedachten houdt, kunt u het succes van uw video’s optimaliseren.

 

Bronnen:

Recente vacatures

Advocaat
Fiscaal recht
3 - 7 jaar
West-Vlaanderen
Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht
0 - 3 jaar
Antwerpen
Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Antwerpen
Redacteur
3 - 7 jaar
Antwerpen
Coördinator opleidingen
3 - 7 jaar
Antwerpen

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.