24 jul 2017 | Actualia, Fiscalisten, Studenten

Universiteit Antwerpen lanceert unieke tweejarige masteropleiding Fiscaal Recht

Door Jubel

Recente vacatures

Advocaat
Omgevingsrecht Publiek recht
0 - 3 jaar
Brussel
Jurist Paralegal
sociaal recht
0 - 3 jaar
Brussel
Jurist Paralegal
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Paralegal
0 - 3 jaar
Brussel
Advocaat
Arbeidsrecht Burgerlijk recht Medisch recht Strafrecht
3 - 7 jaar
Antwerpen Brussel Limburg Oost-Vlaanderen Remote West-Vlaanderen

Aankomende events

Opgelet: dit artikel werd gepubliceerd op 24/07/2017 en kan daardoor verouderde informatie bevatten.

Vanaf volgend academiejaar kunnen studenten met een bachelordiploma in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen terecht voor de tweejarige masteropleiding Fiscaal Recht. Deze nieuwe afstudeerrichting in de Rechten is uniek in België en werd opgericht met het oog op de specifieke noden van het fiscale beroepenveld.

Naast de master-na-master opleiding Fiscaal Recht, die sinds 1995 te volgen is aan de Antwerpse rechtsfaculteit en gewoon beschikbaar blijft, heeft de Universiteit nu dus ook een tweejarig mastertraject opgesteld dat minder niet-fiscale opleidingsonderdelen bevat, waardoor studenten meer ruimte krijgen om de doorgedreven competenties in het fiscaal recht te verwerven.

Volgens Prof. Dr. Bruno Peeters, gewoon hoogleraar Fiscaal Recht en tevens voorzitter van de stuurgroep master Fiscaal Recht, komt de faculteit hiermee zowel tegemoet aan de vraag van de studenten, als aan de huidige ontwikkelingen binnen de nationale en internationale dimensies van de fiscaliteit: “Al enkele jaren merken we bij een groeiend aantal studenten dat zij zich al in hun eerste masterjaar toespitsen op de fiscale keuzevakken, aangezien hun toekomstige keuze voor de ma-na-ma Fiscaal Recht reeds na de bachelor min of meer vastligt. Met de nieuwe opleiding zullen wij deze studenten op twee academiejaren tijd echter méér fiscaalrechtelijke kennis en vaardigheden kunnen aanbieden dan dat zij tijdens een driejarig traject van een algemene master plus ma-na-ma Fiscaal Recht kunnen vergaren. Daarenboven dienen studenten maar één masterthesis af te werken, wat dan weer extra tijd vrijmaakt voor praktijkonderdelen zoals de verplichte stage. Dit alles uiteraard zonder de masterstudent de belangrijkste vakken aangaande de algemene vorming te ontzien, die essentieel zijn om ook op de togaberoepen degelijk voorbereid te zijn, mocht hij/zij alsnog deze weg op willen gaan”.

Ondanks de specialistische aanblik van de nieuwe studierichting, blijft de Faculteit Rechten van UA kiezen voor een holistische benadering, ook wanneer het aankomt op fiscaliteit: “Het fiscaal recht staat nooit los van bredere maatschappelijke en academische aspecten, zoals bijvoorbeeld ethiek en deontologie. Door een gepaste balans te zoeken tussen fundamenteel en multidisciplinair, toegepast onderwijs willen we onze studenten optimaal voorbereiden op de complexe en gelaagde realiteit die de fiscaliteit is geworden, zeker gezien de huidige geglobaliseerde context. Een groot deel van deze multidisciplinaire expertise vloeit rechtstreeks voort uit het interfacultaire onderzoek dat gebeurt aan de Antwerp Tax Academy. Dit instituut werd opgericht in 2012 en is een samenwerking tussen de Faculteiten Rechten, Letteren & Wijsbegeerte, Toegepaste Economische Wetenschappen, Politieke en Sociale Wetenschappen en Antwerp Management School”, aldus Bruno Peeters, die eveneens voorzitter is van de Antwerp Tax Academy.

Meer informatie over de opleiding, die vanaf academiejaar 2017/2018 te volgen is aan Universiteit Antwerpen, vindt u via deze link.

Recente vacatures

Advocaat
Omgevingsrecht Publiek recht
0 - 3 jaar
Brussel
Jurist Paralegal
sociaal recht
0 - 3 jaar
Brussel
Jurist Paralegal
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Paralegal
0 - 3 jaar
Brussel
Advocaat
Arbeidsrecht Burgerlijk recht Medisch recht Strafrecht
3 - 7 jaar
Antwerpen Brussel Limburg Oost-Vlaanderen Remote West-Vlaanderen

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.