Hoe steeds meer advocaten de cliënt centraal stellen

Door Lawren.io

Recente vacatures

Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Antwerpen Brussel
Legal Counsel
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Advocaat
Omgevingsrecht Publiek recht
0 - 3 jaar
Brussel
Jurist Paralegal
sociaal recht
0 - 3 jaar
Brussel

Aankomende events

Opgelet: dit artikel werd gepubliceerd op 17/10/2019 en kan daardoor verouderde informatie bevatten.

Customers the day after tomorrow

Bedrijven zijn – ook op het vlak van ontslag – meer dan ooit op zoek naar onmiddellijke antwoorden op hun vragen. Steven Van Belleghem schreef het in 2017 in zijn boek ‘Customers the day after tomorrow’. “De verwachting is nu real-time feedback. Mensen willen niet meer wachten, maar willen meteen een antwoord op hun vraag. Deze behoefte kan slechts ingevuld worden via de hulp van computers. Bots spelen hier een belangrijke rol in.” Vandaag, twee jaar later, zien we dat in veel sectoren de gedachte van customer first is doorgedrongen. De advocatuur kan niet achterblijven en daarom wil Claeys & Engels hierin een voortrekkersrol vertolken.

Snelle consumptie van juridische diensten

Als vooraanstaand juridisch dienstverlener op het vlak van HR-recht is het belangrijk om mee te gaan in de veranderende wensen van het cliënteel. “Niet elke cliënt wenst op dezelfde manier juridische diensten te ‘consumeren’”, zo vertelt Olivier Wouters, managing partner bij Claeys & Engels. “Onze advocaten zijn vlot bereikbaar via onze website, per e-mail of per telefoon. Meer en meer merken we echter dat cliënten snel en efficiënt een specifieke korte vraag beantwoord willen zien. Wij willen graag tegemoet komen aan deze noden en zorgen dat wij 24/7 virtueel bereikbaar zijn. Om die reden beslisten we enkele maanden geleden om met legal tech-bedrijf Lawren.io in zee te gaan om onze eigen juridische chatbots te bouwen. Dit past perfect in de innovatiestrategie van ons kantoor.”

Inzetten op cliënten

En het blijkt een succes te zijn. Op 15 juni werd een chatbot rond sociale verkiezingen gelanceerd (www.socialelections.be). Inmiddels heeft deze chatbot al meer dan 815 bezoekers geholpen met hun vragen rond de organisatie van sociale verkiezingen. Er bestonden reeds verschillende whitepapers, websites, blogs, etc. rond sociale verkiezingen en toch bleek dat vele bedrijven achterbleven met vragen. “Naast het feit dat mensen in the day after tomorrow niet meer willen wachten, willen velen ook niet meer op zoek gaan naar uitgebreide informatie of lange teksten lezen”, zo stelt Dries Wijnen, co-founder van Lawren.io. “Bots helpen om informatie te structureren en deze snel, op een interactieve manier ter beschikking te stellen. Stel een concrete, specifieke vraag en je krijgt onmiddellijk een gericht antwoord terug. Indien onze juridische bot een vraag niet begrijpt, zal hij je alsnog naar een relevant thema leiden waar je een antwoord kan vinden.”

Sinds de lancering van de chatbot rond sociale verkiezingen wordt hij elke dag slimmer. “De chatbot wordt dagelijks getraind en intelligenter gemaakt, zodanig dat we onze cliënten nóg gerichter kunnen helpen” aldus Olivier Wouters.

Juridische chatbots nu ook voor alle vragen over ontslag

Advocatenkantoor Claeys & Engels en Lawren.io, het legal tech-bedrijf dat zojuist werd genomineerd voor de prestigieuze Trends Legal Awards 2019, lanceren een chatbot voor bedrijven die vragen beantwoordt rond ontslag in België.

Door dit succes lanceren Claeys & Engels en Lawren.io nu ook een chatbot over ontslag. De chatbot werd Thierry genoemd, naar Thierry Claeysfounding father van het advocatenkantoor Claeys & Engels en de bedenker van de vroegere ontslagformule die een statistische voorspelling gaf van wat arbeidsrechtbanken tot vóór de invoering van het Eenheidsstatuut in 2014 als een redelijke opzeggingstermijn beschouwden, zeg maar artificial intelligence avant la lettre.

De innovatie met de chatbot bestaat erin om op een intelligente, laagdrempelige manier de bedrijven te informeren rond specifieke vragen en modaliteiten van de ontslagregeling. “We merkten dat veel bedrijven worstelen met vragen over ontslag. Via onze website www.opzegging.be kunnen bedrijven al terecht voor informatie rond beëindiging van arbeidsovereenkomsten. Deze website is reeds gekend bij een groot HR-publiek omwille van de ontslagcalculator die toelaat om opzeggingstermijnen en opzeggingsvergoedingen te berekenen. Vanaf vandaag gaan we ook hier nog een stapje verder en zal een intelligente chatbot ervoor zorgen dat ook specifiekere vragen van onze cliënten op makkelijke en snelle wijze beantwoord zullen worden’’ zegt Olivier Wouters.

Sinds 11 oktober is de chatbot gratis te raadplegen op de website www.opzegging.be. Ook deze chatbot zal continu getraind worden zodat chatbot Thierry specifieke vragen van werkgevers kan beantwoorden. 

Lawren.io

Contacteer ons voor meer informatie:

Lawren.io : Dries Wijnen +32 (0) 484 85 90 59dries@lawren.io

Claeys & Engels : Olivier Wouters +32 (0)2 761 46 24 – olivier.wouters@claeysengels.be

Recente vacatures

Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Antwerpen Brussel
Legal Counsel
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Advocaat
Omgevingsrecht Publiek recht
0 - 3 jaar
Brussel
Jurist Paralegal
sociaal recht
0 - 3 jaar
Brussel

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.