nationaal duurzaamheidsdebat

Vandelanotte

Vandelanotte werd in 1948 opgericht door Roger Vandelanotte en is inmiddels uitgegroeid tot een top 10 accountantskantoor- en auditkantoor in België. Naast accountancy, tax en audit heeft Vandelanotte ook specialisten in huis op vlak van HR, legal, vermogensplanning, corporate finance en risk management. Met meer dan 280 medewerkers in 8 vestigingen adviseert het kantoor dagelijks meer dan 6300 vrije beroepers, zelfstandigen, bedrijven en familiale ondernemingen bij de opstart, groei of overdracht van hun bedrijf.

Loonkosten swingen de pan uit en de strijd om de nodige arbeidskrachten te vinden woedt desondanks onverminderd door. De potentiële medewerker kan kiezen waar hij terecht kan en stelt dan ook zijn eisen qua loonpakket op basis van zijn individuele noden en waarden. Hoe zorgt u ervoor dat u als werkgever daaraan op betaalbare wijze tegemoet kunt komen? Wij geven u enkele tips en tricks.

Elke sollicitant heeft zijn eigen wensen en eist meer dan ooit dat zijn werkgever dat voor hem mogelijk maakt. Maar met de huidige stijgende loonkosten is dat voor de meeste werkgevers een onhaalbare kaart. Daarom stellen wij voor om een individualiseerbaar verloningspakket op te nemen.

Cafetariaplan

Door een cafetariaplan op te stellen, kunt u zelfs de meest veeleisende (potentiële) werknemer tegemoetkomen in zijn of haar persoonlijke verwachtingen. Het budget dat de individuele medewerker te spenderen heeft, kan samengesteld worden op diverse manieren: inruil van bonussen, percentage van het brutoloon, in één pot plaatsen van diverse voordelen of gewoon een bijkomend budget dat wordt voorzien door de werkgever. Vervolgens maakt u als werkgever de keuze waar u wenst op in te zetten. Daarbij zullen ook de strategie en missie als ondernemer een rol spelen.

Wenst u actief in te zetten op duurzaamheid? Geef uw medewerkers dan de mogelijkheid een (elektrische) fiets aan te schaffen. Een andere belangrijke pijler binnen duurzaamheid zijn opleidingen. Naast de bestaande opleidingen binnen de onderneming, kunt u uw werknemers ook de kans bieden om duurdere opleidingen te volgen die erop gericht zijn zich persoonlijk te ontwikkelen, ongeacht of dat noodzakelijk gerelateerd is aan hun huidige functie.

Werken uw medewerkers vaak van thuis uit? Dan kan u hen faciliteren in de aankoop van het nodige IT- en kantoormateriaal, van bureaustoel tot computerscherm. Of houden uw medewerkers van de nodige tech gadgets? Dan kunt u hen via het cafetariaplan de nieuwste laptop of smartphone aanbieden.

Is uw medewerker eerder op zoek naar een betere work-life balance? Dan verkiest hij misschien wel wat bijkomende verlofdagen.

Tot slot denken ook heel wat werknemers na over hun financiële situatie na hun carrière. Om pensioensparen te stimuleren kan u ook voorzien in een terugbetaling van hun gedane stortingen.

En wat als dat allemaal niet hoeft voor uw medewerker? Dan laat u dat budget gewoon uitbetalen hetzij via het loon, hetzij via een warrantenplan. Makkelijk, toch?

Anneleen Wydooghe (Vandelanotte)


Op de hoogte blijven van alle nieuwigheden binnen de juridische en fiscale wereld?
Volg Jubel.be op LinkedIn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.