Drie vlakken waarop innovatie in de juridische wereld voelbaar is
Drie vlakken waarop innovatie in de juridische wereld voelbaar is

Recente vacatures

Advocaat
Omgevingsrecht Publiek recht
0 - 3 jaar
Brussel
Jurist Paralegal
sociaal recht
0 - 3 jaar
Brussel
Jurist Paralegal
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Paralegal
0 - 3 jaar
Brussel
Advocaat
Arbeidsrecht Burgerlijk recht Medisch recht Strafrecht
3 - 7 jaar
Antwerpen Brussel Limburg Oost-Vlaanderen Remote West-Vlaanderen

Aankomende events

Opgelet: dit artikel werd gepubliceerd op 18/01/2019 en kan daardoor verouderde informatie bevatten.

We kunnen er al een tijd niet meer om heen: tijden veranderen en ook de juridische markt is veranderd het afgelopen decennium. Faxtoestellen zijn grotendeels een souvenir uit het verleden geworden, de computer is in elk kantoor alomtegenwoordig. In dit artikel kunt u een samenvatting van de meest opvallende evoluties lezen, en hoe KnopsPublishing daar als innovatieve uitgeverij mee omgaat.

Online communicatie: delen is vermeerderen

Dankzij het internet staan we in connectie met de hele wereld. Ondertussen beseffen we meer en meer dat kennis niet vermindert, meer juist vergroot door ze met andere te delen. Twee illustraties hiervan zijn de juridische actuasites Jubel en Advocatennet. Op deze twee nieuwswebsites, die het juridisch nieuws enerzijds in tekst en anderzijds in beeld brengen, delen experts hun visie en kennis met hun confraters. Bovendien is de content in twee talen beschikbaar. Ook hier wordt het duidelijk: wie wil meespelen, moet vandaag de dag ook zo goed mogelijk online zichtbaar zijn.

Daarnaast verbinden we ‘delen’ natuurlijk onlosmakelijk met sociale media. Overal en altijd kunnen we in de gaten houden wat er in de wereld gebeurt en bovendien onze volgers op de hoogte houden over onze eigen activiteiten. Ook bedrijven kunnen niet meer zonder een Facebook-, Twitter- en LinkedIn-account op naam van de zaak. Het maakt het voor cliënten eenvoudig om informatie over uw kantoor op te zoeken en op een laagdrempelige manier het eerste contact te zoeken. Een eigen website is daarvoor eveneens onontbeerlijk. LawyerOnline bouwt uw kantoorwebsite, volgens uw wensen en volledig op maat. De juridische expertise in combinatie met de digitale knowhow vormen een unieke combinatie.

De boom van de legal tech-scene

Bron: At the 11th Billable Hour

 

De afbeelding hierboven maakt wat we intuïtief al enige tijd aanvoelen ook visueel duidelijk: de legal tech-industrie is in volle bloei. Bedrijven werken hard om de dagelijkse praktijk van advocaten en andere juridische beroepers een stukje aangenamer of gemakkelijker te maken.

Zo is er de startup Knowlex, powered by KnopsPublishing, een applicatie die kennisdeling tussen advocaten – zowel binnen het kantoor als op overkoepelende niveaus – mogelijk wil maken.

Het uitgeven heruitgevonden

Zoals hierboven al werd aangehaald, leven we meer en meer in een deeleconomie. Sharing is caring, en daar horen ook andere uitgeefconcepten bij. KnopsPublishing zet daarom al enkele jaren in op een andere manier van werken. Zo wordt het tijdschrift Today’s Lawyer nu ook digitaal beschikbaar gesteld. Abonnees kunnen op Knowlex hun favoriete artikels digitaal terugvinden en herlezen.

Auteurs kunnen reeds enkele jaren aankloppen bij KnopsPublishing voor een persoonlijke uitgave, speciaal op maat gemaakt. Recent verschenen bijvoorbeeld werken van Bas Feys en Rik Deblauwe. Ook deze uitgaves zijn zowel digitaal als op papier beschikbaar. Daarnaast is KnopsPublishing zich ervan bewust dat juridische professionals nooit klaar zijn met zich bij te scholen. De kleinschalige opleidingen, waar veel ruimte is voor vragen en interactie met de ervaren en gespecialiseerde sprekers, sluiten aan bij deze behoefte.

Het is de missie van KnopsPublishing om al deze veranderingen aan te voelen en mee te bewegen op de stroom van modernisering. Samenwerking en personalisatie zijn daarin sleutelwoorden. Met Jubel en Advocatennet wordt kennis doorgegeven, op Knowlex kunnen juridische professionals hun knowhow met elkaar delen. Het concept ‘uitgeven’ wordt herdacht in de persoonlijke en op maat gemaakte wetboeken en opleidingen. Al het bovenstaande wordt daarom vanaf nu belichaamd in een nieuwe website. U vindt er snel en eenvoudig de weg naar de verschillende producten en ziet updates van de verschillende kanalen in één oogopslag.

Contact opnemen of meer weten? Contacteer dan info@knopspublishing.be.

Recente vacatures

Advocaat
Omgevingsrecht Publiek recht
0 - 3 jaar
Brussel
Jurist Paralegal
sociaal recht
0 - 3 jaar
Brussel
Jurist Paralegal
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Paralegal
0 - 3 jaar
Brussel
Advocaat
Arbeidsrecht Burgerlijk recht Medisch recht Strafrecht
3 - 7 jaar
Antwerpen Brussel Limburg Oost-Vlaanderen Remote West-Vlaanderen

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.