nationaal duurzaamheidsdebat

Jubel

Dit is de Jubel-postbus. Op deze pagina verschijnen artikels geschreven door specialisten in het recht, notariaat, fiscaliteit, accountancy en Legal Tech zonder eigen auteurspagina op Jubel.be.

De artikels geplaatst onder de Jubel-postbus, spelen in op de juridische en fiscale actualiteit in België. Om die reden is de Jubel-postbus een onmisbare hulp voor wie op de hoogte wil blijven van de juridische en fiscale wereld en het Belgisch recht.

De standpunten en opinies vertolkt in de artikels die onder de Jubel-postbus verschijnen, binden enkel de auteur van de bijdrage zelf en vertegenwoordigen niet noodzakelijk de mening van Jubel, de Jubel-redactie of KnopsPublishing.

Wil u zelf bijdragen aan de Jubel-postbus? Mail dan naar redactie@jubel.be. Na evaluatie door de redactie, wordt uw bijdrage gepubliceerd.

Opgelet: dit artikel is meer dan één jaar oud en kan daardoor verouderde informatie bevatten.

Er ligt een ontwerp klaar voor een nieuw wetboek van strafvordering. Daarbij horen verschillende veranderingen. Advocatennet had het met mr. John Maes over de meest opvallende wijzigingen die misschien in het verschiet liggen.

Één van de meest opvallende voorstellen is de afschaffing van de klacht met burgerlijke partijstelling. Een burger zou de strafvordering met andere woorden niet meer op gang kunnen brengen. Mr. Maes geeft aan dat dit ervoor zou kunnen zorgen dat bepaalde zaken het daglicht niet meer zullen zien zoals voorheen.

De vraag is dus of de overlast veroorzaakt door soms onnodige klachten opweegt tegen belangrijke onderzoeken die door andere klachten veroorzaakt kunnen worden. Daarnaast legt mr. Maes de nadruk op de participatie aan justitie die behouden moet blijven vanuit de maatschappij. Een debat dringt zich met andere woorden op.

Bekijk hier alle interviews met mr. John Maes.

Lees hier alle artikels van mr. John Maes.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.