nationaal duurzaamheidsdebat

Jubel Services

Als professional legal & tax uw online zichtbaarheid vergroten? Met Jubel Services onderscheidt u zich in de online wereld van vandaag en morgen. Jubel Services ontzorgt u op het vlak van communicatie, zodat u zich 100% op uw cliënten kan concentreren.

Innovatie en een persoonlijke aanpak staan centraal.

‍Jubel Services spreekt uw taal.

Blogteksten voegen waarde toe aan uw kantoorwebsite. U etaleert uw expertise en geeft aan potentiële cliënten goede redenen om voor u te kiezen.

Schrijven en publiceren alleen is echter niet voldoende. U wilt natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen uw kantoorwebsite bezoeken en uw tekst lezen. Maar hoe? SEO kan u een handje helpen. Via Search Engine Optimization zorgt u ervoor dat uw tekst hoog zal scoren in zoekmachines. Wij geven zes praktische tips om als jurist succesvol aan de slag te gaan met SEO.

Focus op de juiste zoekwoorden

Googelen staat gelijk aan op zoek gaan naar informatie. Dat is bij rechtzoekenden niet anders. Via specifieke trefwoorden proberen zij een antwoord te vinden op (courante) juridische vragen.

U als jurist kan inspelen op de manier waarop zij hun zoekopdrachten formuleren. Kruip daarvoor even in de huid van uw cliënten. Welke vragen zouden ze u stellen? Welke termen of uitdrukkingen gebruiken zij daarvoor? Verwerk die informatie subtiel in uw blogteksten of op uw kantoorwebsite. Wees daarbij domein- en locatiespecifiek.

Bijvoorbeeld, bent u een advocaat familierecht in Antwerpen? Probeer dan eens om zoekwoorden zoals ‘scheiding’, ‘huwelijk’, ‘co-ouderschap’ en ‘Antwerpen’ steevast in uw online teksten te verweven. Wanneer u die strategie consequent toepast, zal uw kantoorwebsite hoger scoren op Google.

Kies een krachtige titel

De titel van uw blogtekst is een uiterst belangrijk tekstelement. Vaak bepaalt het of een lezer al dan niet zal verder lezen of niet. Prikkel uw lezer, maar ook, voeg courante zoekwoorden toe, liefst aan het begin van uw titel.

Het zal de vindbaarheid van uw blogtekst én dus ook van uw kantoorwebsite alleen maar vergroten. Zo trekt u op termijn meer cliënten aan.

Voeg een samenvatting toe aan uw tekst

Wanneer u een blogtekst op uw website publiceert, doet u er goed aan om een samenvatting of een meta description aan uw publicatie toe te voegen. De meta description is de synthese die Google ‘leest’ om te weten waarover uw blogtekst gaat. Op basis van onder andere die informatie, bepaalt de zoekmachine vervolgens waar die uw artikel in de zoekresultaten positioneert. Voegt u ook nog eens één van uw zoekwoorden toe in de beschrijving? Dan heeft u bij Google een extra streepje voor!

Link via linken

Op het wereldwijde web opereert u best niet vanop een digitaal eiland. Idealiter legt u zo veel mogelijk connecties met gelijkaardige content die Google als ‘waardevol’ indexeert. Neem nu opnieuw de advocaat familierecht in Antwerpen: legt die een link naar bijvoorbeeld de alimentatie-rekentool op de website van Hoven & Rechtbanken, dan percipiëren zoekmachines dat als kostbare externe informatie.

Daarnaast sprokkelt u bij zoekmachines bijkomende punten wanneer u interne linken legt. Via die specifieke hyperlinks baant u voor uw lezer een logische weg doorheen alle informatie op uw eigen website. Dat is iets wat ook Google uitermate apprecieert.

Heb oog voor uw bezoeker

Heeft u alle bovenstaande tips toegepast? Dan hebben beslist meer potentiële cliënten uw kantoorwebsite gevonden. Maar minstens even belangrijk is dat die bezoekers blijven én terugkeren. Heb daarom oog voor het gebruikersgemak van uw website.

Kies voor een frisse, professionele en eigentijdse lay-out. Bied laagdrempelige contactmogelijkheden aan via mail, telefoon of zelfs via WhatsApp. En, besef dat vele rechtzoekenden via hun smartphone op zoek gaan naar juridische informatie. Een goede en snelle mobiele website is dus essentieel.

Tot slot, wees geduldig

SEO-inspanningen boeken geleidelijk aan resultaten. Het is een werk van lange adem waarvan u misschien denkt dat het niet meteen het gewenste effect behaalt.

Het tegendeel is waar: hoe langer en hoe consequenter u uw SEO-inspanningen volhoudt, des te groter zal uw beloning zijn. Hoger en hoger scoren in zoekmachines betekent meer en meer blog- en websitebezoekers. Dàt zijn uw cliënten van de toekomst. Een win-win voor iedereen.

Nood aan extra ondersteuning? Jubel Services optimaliseert via SEO uw blogteksten en kantoorwebsite. Vraag hier naar de mogelijkheden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.