nationaal duurzaamheidsdebat

Speech Processing Solutions

Speech Processing Solutions (SPS) is een internationaal technologiebedrijf en een wereldleider in dicteeroplossingen. Wereldwijd werken meer dan vier miljoen gebruikers met spraak-naar-tekstoplossingen die SPS onder het Philips-merk ontwikkelt en verkoopt. Deze oplossingen omvatten workflow software, spraakherkenning en hardware. Deze slimme oplossingen besparen gebruikers tijd en stellen hen in staat zich te concentreren op hun kerntaken. Een verhoogde focus verhoogt de productiviteit, wat leidt tot hogere winsten en grotere klanttevredenheid. Speech Live is de eenvoudigste en veiligste manier om documenten met uw stem te creëren.

Iedere nieuwe technologieën heeft, in zekere mate, te kampen met onrealistische verwachtingen over de snelheid waarin ze allerlei beroepen zullen beïnvloeden. Of het nu gaat om artificiële intelligentie (AI), automatisering of spraakherkenning, er komt heel wat op ons af. En we weten niet altijd wat we moeten verwachten. Dat creëert angst bij veel mensen dat ze weldra overbodig worden. Met de recente opkomst van ChatGPT (zie foto) voelen ook veel advocaten dat hun job bedreigd is. Maar is dat werkelijk zo?

De job van juristen bedreigd?

Angst dat je job overbodig wordt is niet nodig; AI kan vandaag niet zomaar het waardevolle werk vervangen waartoe getrainde juridische professionals in staat zijn. Het is wel zo dat steeds meer sectoren technologische oplossingen en mobiele technologie met succes integreren in hun dagelijkse werkstromen.

In plaats daarvan bevrijdt AI juridische professionals van repetitieve taken, zoals het verwerken van data, opstellen van standaardcontracten. Technologie biedt professionals bovendien eenvoudige toegang tot bestanden op meerdere platformen. Het resultaat is dat u zich als advocaat, notaris of bedrijfsjurist kunt concentreren op de meer strategische elementen van uw rol.

AI is maar zo slim als het is opgeleid

AI is slechts zo intelligent als het is opgeleid, en slechts zo neutraal en accuraat als de gegevens waarmee het is opgeleid. Ongeveer dezelfde bevindingen gelden voor spraakherkenning. Wie deze technologie al een tijdje gebruikt, weet ook dat spraak-naar-tekst-software een lange weg heeft afgelegd. Toch is het er om mensen te ondersteunen, niet om ze te vervangen.

AI in het advocatenkantoor

Kunstmatige intelligentie en machinelearning zijn inderdaad al doorgedrongen in veel advocatenkantoren en juridische afdelingen. De opmerkelijke vooruitgang in juridische AI-technologie heeft ertoe geleid dat sommige advocaten zich zorgen maken dat hun beroep binnenkort het slachtoffer wordt van Silicon Valley.

AI en juridische technologie zullen de advocatuur echter niet automatiseren. Voor advocaten en advocatenkantoren die kunstmatige intelligentie en andere geavanceerde technologieën omarmen, zal juridisch werk gewoonweg efficiënter en effectiever worden. Nog belangrijker, cliënten zullen erom vragen. Om relevant te blijven, moeten traditionele advocatenkantoren en juridische afdelingen het potentieel van AI en juridische technologie begrijpen. Het is dus cruciaal om AI op de juiste manier in te zetten in uw werkprocessen. Zo zal de technologische component het menselijke aspect van de advocatenjob nooit vervangen, maar enkel vergemakkelijken. Technologie en mens worden dan als het ware partners bij het oplossen van juridische problemen.

Technologische innovaties hebben altijd als doel mensen te helpen. We spelen in hetzelfde team. Of het nu gaat om AI, robotica of stemautomatisering, we moeten accepteren dat ze een enorme invloed hebben op de manier waarop industrieën werken. Stel je de mogelijkheden voor als de creativiteit en het probleemoplossend vermogen van mensen gecombineerd zou worden met de oneindige rekenkracht en cognitieve hulpbronnen van technologie…

In samenwerking met Speech Processing Units


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.