Tijdschrift Beleggingsfiscaliteit

Tijdschrift Beleggingsfiscaliteit maakt u wegwijs maken in de (inter)nationale evoluties op het vlak van de beleggingsfiscaliteit.

De redactie onder hoofdredacteurschap van mr. Dirk Coveliers is samengesteld uit experts in hun vakgebied en waakt over de kwaliteit van de teksten.

Het tijdschrift behandelt alle fiscale aspecten van beleggingen, van de fiscale behandeling van beleggingsproducten, tot bankgeheim en uitwisseling van financiële informatie.

Op zoek naar meer informatie of naar de abonnementsvoorwaarden? Ontdek het hier!

Opgelet: dit artikel is meer dan één jaar oud en kan daardoor verouderde informatie bevatten.

De nationale regelgeving wordt meer en meer beïnvloed door Europese en internationale regels.

Dit is niet alleen in België zo, maar ook in Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Zwitserland en andere omliggende landen.

Een aantal daarvan vloeien voort uit ‘BEPS’, dat staat voor ‘Base Erosion and Profit Shifting’. Één van de actiepunten in de strijd tegen internationale fiscale ontduiking en ontwijking heeft geleid tot de DAC6 – Richtlijn over de melding van grensoverschrijdende constructies. Een ander actiepunt bestaat uit de aanpak van hiaten in de bestaande dubbelbelastingverdragen en heeft geleid tot het Multilateraal Instrument.

Welke impact hebben de nieuwe regels van DAC 6 en het Multilateraal Instrument op beleggings- of investeringstructuren en op bepaalde corporate actions?

Anderzijds zien we ook een evolutie in de Europese rechtspraak omtrent het begrip van uiteindelijke gerechtigde voor de toepassing van vrijstellingen van een bronheffing voorzien door bepaalde richtlijnen.

Hoe wordt het begrip van ‘uiteindelijk gerechtigde’ in investeringsstructuren ingevuld door recente Europese rechtspraak?  Wat met doorsluisvennootschappen in een structuur ? Waarop moet meer in het bijzonder gelet worden?

Onlangs werd ook het langverwachte verslag van de Hoge Raad van Financiën over de hervorming van de personenbelasting bekendgemaakt.

Hoe dient de Belgische beleggingsfiscaliteit aangepast te worden volgens de Hoge Raad van Financiën? Aan welke feest nieuwe fiscale maatregelen zouden we ons kunnen verwachten?

Evolutie of revolutie?

Dirk Coveliers – Hoofdredacteur Tijdschrift Beleggingsfiscaliteit & Counsel Tiberghien Advocaten


Deze en andere vragen zullen aan bod komen en beantwoord worden tijdens het seminarie Tijdschrift Beleggingsfiscaliteit/ Revue Fiscalité des Placements, dat doorgaat op vrijdag 19 juni 2020 van 13:30 uur tot 17 uur via een live webinar met mogelijkheid tot interactie van het publiek via een chatfunctie.

De COVID-19-pandemie weerhoudt ons niet om dit derde jaarlijks seminarie op rij te organiseren met ook dit jaar uitermate actuele topics die gebracht zullen worden door uitmuntende fiscale experten ter zake. Download hier het volledige programma of registreer uw deelname meteen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.