Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tien jaar wet tot hervorming van de regelingen inzake onbekwaamheid

mei 24 @ 14:00 - 17:00

€150

Tien jaar geleden trad op 1 juni de wet van 17 maart 2013 in werking. Met als voornaamste uitgangspunt zeven uitgewerkte regimes en maatwerk door de vrederechter beoogde deze wet een grondige hervorming.

Inmiddels ontstond heel wat rechtspraak die de knelpunten en uitdagingen blootlegt rond de buitengerechtelijke en rechterlijke bescherming, en ook rond de organisatie en werking van het bewind.

Op basis van deze rechtspraak en de resultaten van het empirisch onderzoek zullen de sprekers Dirk Scheers (vrederechter 8e kanton Antwerpen), Tim Wuyts (docent UHasselt) en Lennert Jeurissen (navorser UHasselt) samen met de deelnemers aan de slag te gaan om rond de belangrijkste topics een ervaringsgerichte en kennisdelende activiteit op touw te zetten. Voorzitter van dit lab is Frederik Swennen (decaan faculteit rechten UAntwerpen).

Locatie

UAntwerpen
Stadscampus​
s.R.007
Rodestraat 14
2000 Antwerpen

Deelnameprijs

  • Het inschrijvingsgeld bedraagt 150 euro. Deze prijs omvat deelname aan de opleiding, de digitale documentatie en een koffiepauze. Advocaten-stagiair genieten een korting van 25 euro op de deelnameprijs.
  • Een korting van 15 euro voor elke bijkomende inschrijving op dezelfde naam (voor de Nexus Lectures en Labs 2023 – 2024) wordt automatisch verrekend bij inschrijving.

Inschrijven

Uitsluitend elektronisch via deze webpagina.

Elke inschrijving is bindend en kan niet worden geannuleerd. Vervanging door een collega kan mits een eenvoudige schriftelijke mededeling aan de organisatoren.

Het inschrijvingsgeld wordt binnen de 30 dagen na ontvangst van de debetnota betaald op KBC rekeningnummer BE69 7350 1176 5478 van Nexus, CST-UAntwerpen, Venusstraat 23, 2000 Antwerpen.

De vermelde prijzen zijn prijzen exclusief btw, omdat de Universiteit Antwerpen in de huidige stand van de wetgeving een niet-btw-plichtige rechtspersoon is. Nexus behoudt zich echter het recht voor om in het geval op de inschrijvingsprijs alsnog btw verschuldigd zou zijn, deze btw door te rekenen aan de deelnemer.

Nexus is erkend als opleidingsverstrekker voor het systeem van de KMO-portefeuille, door hiervan gebruik te maken kan tot 30% worden bespaard op de deelnemersgelden. De aanvraag van de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Innoveren & Ondernemen te respecteren.

Het accreditatienummer voor de KMO-portefeuille van Nexus Antwerpen is DV.O100321.

Erkenningen

  • OVB: 3 standaardpunten
  • IBJ: 3 punten (voortgezette opleiding)​
  • IGO erkende deze opleiding voor magistraten, gerechtelijke stagiairs en personeelsleden van de rechterlijke orde, op voorwaarde dat zij effectief aanwezig zijn. Voor hen die zich inschrijven doch niet effectief aanwezig zijn neemt het IGO de eventuele kosten niet ten laste. Vervanging door een collega is toegestaan, die dan met vermelding van naam en functie tekent naast de naam van de vervangen collega.

Doelgroep

Advocaten, magistraten, bedrijfsjuristen en alle rechtspractici.

Gegevens

Datum:
mei 24
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€150
Site:
https://www.uantwerpen.be/nl/centra/nexus/opleidingsaanbod/lab/onbekwaamheid/

Organisator

UAntwerpen

Locatie

UAntwerpen Stadscampus
Rodestraat 14
Antwerpen, 2000
+ Google Maps