Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Contracteren voor niet-juristen

april 22, 2025 @ 09:00 - april 29, 2025 @ 17:30

€1599

Zijn jouw commerciële overeenkomsten juridisch waterdicht? In de eerste plaats streef je naar het afsluiten van een interessante commerciële deal. Maar heb je de juridische aspecten even goed geregeld? Ben je ingedekt tegen allerhande juridische risico’s? Weet je wanneer je de grens van vrijblijvende besprekingen overschrijdt en wanneer je acties juridisch bindend worden? Kortom: ken je je rechten en plichten? Deze opleiding biedt je de juridische basiskennis voor het onderhandelen en afsluiten van contracten. Je krijgt concreet advies dat je meteen kan toepassen in je dagelijkse commerciële praktijk!

Doelstellingen

Bij het onderhandelen, het afsluiten en het uitvoeren van een overeenkomst is de correcte juridische reflex een sterk wapen. Zo voorkom je onaangename verrassingen en juridische geschillen in de toekomst. Deze opleiding geeft je de juridische basiskennis die relevant is in de commerciële ondernemingspraktijk. Zo kan je de juridische gevolgen van zowel onderhandelingen, briefwisseling, offertes en overeenkomsten correct inschatten. Je kent de waarde en het nut van standaardclausules en verkoopvoorwaarden en je weet wat de mogelijkheden zijn van maatcontracten.

Na het volgen van deze opleiding weet je onnodige risico’s te beperken en kan je misverstanden en problemen met je klant, leverancier of (samenwerkings)partner vermijden. Op die manier haal je maximaal profijt uit je commerciële overeenkomsten.

Pluspunten

Deze opleiding focust zich op niet-juristen en selecteert de informatie die voor hen relevant is. Deze opleiding is dan ook geen overzicht van wetgeving en theorie, integendeel. Het gaat erom de deelnemers een juiste reflex én een onmiddellijk toepasbare en praktische juridische basis te geven die afgestemd is op de dagelijkse commerciële praktijk.

De docent vertrekt van de reële ondernemingspraktijk en behandelt de concrete problemen en valkuilen waarmee een professional in de dagelijkse praktijk geconfronteerd wordt. Het resultaat is een praktijkopleiding met concrete en onmiddellijk toepasbare adviezen en antwoorden die praktisch bruikbaar zijn voor de diverse sectoren en omstandigheden.

Getuigenissen

Ik waardeer vooral de zeer praktische bruikbaarheid van deze opleiding. Bekwaam docent. Ruime gelegenheid tot vragen en cases. Aanrader voor diegene die een inleiding in de juridische aspecten van het contracteren nodig heeft.

Marc Verbeeck, Quotations and Proposals Engineer, Cegelec Industry

Je krijgt heel wat praktische tips van de docent.

Wilfried Berghmans, zaakvoerder, Berghmans Fiduciaire

Zeer praktisch gerichte opleiding waarbij elke deelnemer de kans krijgt om commentaren te geven en vragen te stellen.

Mariana Moreira, legal advisor, VUB Vrije Universiteit Brussel

De opleiding voldeed volledig aan mijn verwachting en is zeer bruikbaar in de praktijk.

Veerle Galle, office manager, Exypnos

Docent met enorm veel praktische ervaring en kennis!

Werner Dhaenens, salesmanager, T.W.Z.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot iedereen die commerciële overeenkomsten afsluit en die geen juridische basiskennis heeft:

  • inkopers
  • inkoopverantwoordelijken
  • verkopers
  • verkoopverantwoordelijken
  • medewerkers binnendienst
  • projectverantwoordelijken
  • leidinggevenden

Gegevens

Begin:
april 22, 2025 @ 09:00
Einde:
april 29, 2025 @ 17:30
Kosten:
€1599
Site:
https://www.ncoi.be/nl/opleiding/contracteren-voor-niet-juristen.html

Organisator

NCOI Learning

Locatie

BluePoint Antwerpen
Filip Williotstraat 9
Antwerpen, 2600
+ Google Maps