19 dec 2019 | Actualia, Kantoor & beleid

De “Social Law Firm Index” van 2019

Recente vacatures

Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Oost-Vlaanderen
Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Antwerpen Brussel
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen
Jurist
bestuursrecht internationaal recht Omgevingsrecht Publiek recht sociaal recht
Brussel

Aankomende events

Opgelet: dit artikel werd gepubliceerd op 19/12/2019 en kan daardoor verouderde informatie bevatten.

Good2bSocial heeft recent terug zijn jaarlijkse Social Law Firm Index gepubliceerd. Het is een onderzoek naar digitale marketingadoptie, gebruik en best practices in de juridische sector. Het rapport analyseert de aanwezigheid van kantoren op het internet en sociale media en beoordeelt hun kennisleiderschap (thought leadership), en hoe ze communiceren met hun cliënten en potentiële cliënten.  Het meet het bereik, de betrokkenheid en de marketingprestaties van sociale media op specifieke sociale platforms, zoals Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram en YouTube. Aan de hand van deze criteria publiceert het rapport dan een top 200 van de kantoren die het best en het slechtst presteren.

Voor 2019 vond het rapport de volgende trends:

  • Er is een aanzienlijke toename in het gebruik van Paid Social, vooral op LinkedIn. Wanneer U iets publiceert op sociale media, dan kunnen uw connecties en de personen die u ‘volgen’ dat artikel lezen. Dat valt onder organisch bereik. Wanneer u het platform waarop u publiceert, betaalt om het artikel te promoten bij andere gebruikers, dan valt dat onder betalend bereik, of Paid Social/Paid Reach. Het aantal kantoren dat betaalt om hun inhoud te promoten is in 2019 verdrievoudigd: 30% in vergelijking met 10% vorig jaar.
  • Minder kantoren gebruiken Facebook, terwijl meer kantoren Instagram gebruiken. Dit is een algemene trend die niet beperkt is tot advocatenkantoren: jongere internauten verkiezen Instagram boven Facebook.
  • Kantoren maken meer gebruik van video’s en podcasts. De meeste kantoren zijn ondertussen vertrouwd met blogs. Maar om competitief te blijven op sociale media, is het tegenwoordig noodzakelijk om ook video aan te bieden. In 2019 boden meer kantoren video aan dan voorheen. Ook het gebruik van podcasts is toegenomen. Ons recente artikel met betrekking tot podcasts heeft de voordelen daarvan reeds toegelicht.
  • Advocatenkantoren blijven investeren in marketingautomatisering. “Met marketingautomatisering kan uw advocatenkantoor gebruikmaken van verschillende tools om tijd te besparen, bandbreedte vrij te maken en uiteindelijk de Return Of Investment (ROI) te verbeteren. Tijdrovende processen kunnen worden vervangen door een systeem dat automatisch e-mails kan versturen op basis van een e-mailrespons of websitebezoek. Wanneer bedrijven inhoud combineren met marketingautomatisering, kunnen ze analyseren waar hun cliënten mee bezig zijn en hoe. “Door meer te weten te komen over uw cliënten, kunt u een betere klantenservice bieden”. (Legal Newswire)

In het verslag worden altijd de best performers geselecteerd en op basis van hun prestaties worden de huidige best practices gedistilleerd.

  • Maatstaven en ROI: De advocatenkantoren die goed scoren, identificeren duidelijk hun doelstellingen en ontwikkelen duidelijke maatstaven om te evalueren hoe goed verschillende strategieën werken.
  • Denk als een leider: “De meeste advocatenkantoren produceren klantgerichte inhoud die pijnpunten of problemen bespreekt waarmee hun cliënten worden geconfronteerd. Ze publiceren ook inhoud die een toegevoegde waarde heeft voor hun bestaande cliënten. Ook produceren kennisleiders (thought leaders) regelmatig en frequent inhoud, geschreven in een gemakkelijk te verteren en begrijpelijke stijl en lengte”.
  • Betrokkenheid van medewerkers (Employee Engagement): Juridische consumenten willen de mensen kennen die hun belangen  behartigen en gebruiken daarom sociale media om meer over hen te leren. De best presterende advocatenkantoren investeren tijd en geld om hun advocaten en medewerkers goed op te leiden in het gebruik van sociale media en digitale marketing. Ze maken ook gebruik van gespecialiseerde platformen die tools aanbieden voor werknemerspleitbezorging, zoals LinkedIn, Elevate, PostBeyond en Clearview Social.
  • Automatisering: Zoals eerder vermeld, investeren steeds meer advocatenkantoren in het automatiseren van hun marketinginspanningen. Opvallend is de toename van het aantal advocatenkantoren dat gebruik maakt van chatbots op hun websites om 24 uur per dag, 7 dagen per week nieuwe leads aan te trekken.

Het verslag besteedt traditioneel ook aandacht aan de slechtst presterende kantoren. Dit zijn de fouten die u wilt vermijden:

  • Marketingbeslissingen nemen zonder gegevens: De meerderheid van de advocatenkantoren gebruiken geen maatstaven om hun marketinginspanningen te evalueren en te verbeteren.
  • Pagina’s – startpagina’s en pagina’s met betrekking tot expertise – op uw website die weinig inhoud bieden. Een belangrijk criterium is bijvoorbeeld of de pagina de vraag van de bezoeker beantwoordt. Vermijd pagina’s die weinig relevante inhoud bevatten of die enkel inhoud kopiëren die ook op andere pagina’s kan worden teruggevonden. Gebruikt u de juiste trefwoorden die potentiële klanten zullen aantrekken? “In de huidige markt hebben bedrijven meer nodig dan alleen een goed ontworpen website. Ze moeten er ook voor zorgen dat ze de juiste sleutelwoorden gebruiken, dat ze inhoud hebben die zowel nuttig als relevant is, en dat er een georganiseerde en logische startpagina is.”

De Social Law Firm Index verwacht dat de vastgestelde trends, die in het eerste deel van dit artikel vermeld werden, zich in 2020 zullen voortzetten.

 

Cicero LawPack

Meer lezen van Cicero LawPack? Dat kan hier!

****

referenties:

 

Recente vacatures

Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Oost-Vlaanderen
Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Antwerpen Brussel
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen
Jurist
bestuursrecht internationaal recht Omgevingsrecht Publiek recht sociaal recht
Brussel

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.