Bereik meer cliënten via video

25 mei 2022 | Management & Deontology

Bereik meer cliënten via video

Recente vacatures

Jurist
bestuursrecht internationaal recht Omgevingsrecht Publiek recht sociaal recht
Brussel
Advocaat
Ondernemingsrecht
3 - 7 jaar
Limburg
Paralegal
Vastgoed
0 - 3 jaar
West-Vlaanderen
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen

Aankomende events

Opgelet: dit artikel werd gepubliceerd op 25/05/2022 en kan daardoor verouderde informatie bevatten.

Het is als juridische professional allesbehalve evident om cliënten te overtuigen van de meerwaarde van uw dienstverlening. De inhoud op de website van het kantoor, kan u daarbij helpen. De online concurrentie is echter bikkelhard en uw conculega’s passen mogelijks dezelfde strategie toe. Daarom is het van groot belang om uw website interactief en innovatief te maken. Wanneer u gebruik maakt van video op uw website, hebt u meteen een grote troef in handen.

In dit artikel vindt u drie belangrijke redenen waarom u video’s op uw kantoorwebsite moet plaatsen.

Verleid Google

Op Google – en op andere zoekmachines – zorgen video's gemiddeld voor een aanzienlijk hoger ‘klikverkeer’ dat naar uw website leidt. Ze zijn bovendien in zoekresultaten visueel veel aantrekkelijker dan verwijzingen naar blogpagina's met tekst én ze staan hoger in de ranking. Video’s zijn inmiddels de geliefkoosde mediabron van de meerderheid van de internetgebruikers. Dat heeft dus ook Google goed begrepen. Wil je als onderneming opvallen in zoekmachines? Dan zijn video's the way to go.

Voeg video toe aan uw bestaande blogpagina

Wanneer u bijvoorbeeld een video-interview toevoegt aan uw bestaande blog, maakt u uw pagina meteen interactiever voor uw bezoekers. De combinatie zorgt ervoor dat uw lezer kan kiezen via welk medium hij of zij kennis opdoet. Dat voegt extra waarde toe. Daarnaast maakt video een tekst meteen een stuk persoonlijker. Dat creëert dan weer vertrouwen bij de kijker. Het engagement dat u daarmee opbouwt, zal ervoor zorgen dat iemand sneller uw website opnieuw zal bezoeken. Zo zullen ze uiteindelijk beroep doen op uw diensten.

Waarover moet ik spreken in mijn video’s?

U kan in korte, hapklare video’s uw ervaring en expertise in uw vakdomein bespreken. Leg in een video bijvoorbeeld uit met welke bijzonderheden een onderneming best rekening houdt bij het invullen van de aangifte vennootschapsbelasting of geef tips over een goed vermogensbeheer.

Video is hét medium bij uitstek waarin u kort en bondig kennis kan delen en vragen van cliënten kan beantwoorden. Op die manier etaleert u uw diensten en vakkennis. Dat zet potentiële cliënten aan voor uw kantoor te kiezen. Bekijk het zo: de meeste consumenten gebruiken het internet om op zoek te gaan naar informatie of antwoorden op hun vragen. Wanneer u via uw video's oplossingen aanreikt bij veelvoorkomende ‘problemen’, belanden ze via die zoekopdrachten sneller op uw website. Zo hebt u weer een cliënt meer aangetrokken.

Deel video op sociale media

U hebt al een video op uw kantoorwebsite geplaatst? Prima, maar wat doet u er dan mee? Deel zeker uw video ook verder op sociale media! Bewegende beelden scoren bijzonder goed op deze 'vluchtige' online kanalen. Zeker wanneer u de optie aanvinkt om video automatisch af te spelen op uw bedrijfspagina, stoppen sociale mediagebruikers graag met scrollen om naar uw expertise te kijken en te luisteren.

Grijp dat interactiemoment aan om ervoor te zorgen dat uw kantoor in het geheugen van de kijkers staat gegrift. Doe dat bijvoorbeeld via een herkenbare visuele merkidentiteit of simpelweg … via steengoede videocontent waar uw kijker iets aan heeft. Wanneer hij of zij in de toekomst dan op zoek is naar iemand in uw vakgebied, zal die wellicht sneller terugdenken aan uw kantoor.

Is uw kantoor nog niet aanwezig op sociale media? Weet dan dat u een aanzienlijk deel van uw potentiële cliënten niet bereikt. Andere – meer interactieve – kantoren die bijvoorbeeld inzetten op video, zijn u op cruciale keuzemomenten een concurrentieel stapje voor. Maar geen nood, via slechts enkele kleine ingrepen, kan ook u uw opgebouwde kennis efficiënt laten renderen via video en trekt u binnenkort meer cliënten aan dan ooit.

Jubel Services helpt u bij uw videocommunicatie. Ontdek de mogelijkheden of maak een afspraak!

Recente vacatures

Jurist
bestuursrecht internationaal recht Omgevingsrecht Publiek recht sociaal recht
Brussel
Advocaat
Ondernemingsrecht
3 - 7 jaar
Limburg
Paralegal
Vastgoed
0 - 3 jaar
West-Vlaanderen
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.