Advocatennet

Advocatennet is uw nieuwskanaal met videoreportages over de juridische wereld. Advocatennet.be brengt belangrijke evenementen als de openingszitting, eedafleggingen en colloquia in beeld en interviewt prominente sprekers. De video's staan in de kijker op de website en sociale media. Ook uw expertise in beeld? Contacteer ons!

Op donderdag 1 september legden opnieuw een honderdtal beloftevolle juristen de eed af als kandidaat-advocaat-stagiair. Jubel had de eer aanwezig te zijn in Antwerpen en Brussel en deze plechtige gelegenheid op beeld vast te leggen. In deze video komt stafhouder Johan Du Mongh van de Balie Provincie Antwerpen aan het woord. Hij heeft alvast wat advies voor de kandidaat-advocaat-stagiairs die aan het begin van hun loopbaan staan. Mooi ook om te zien is dat het de talrijkste groep sinds jaren is. Dat belooft voor de toekomst van de Antwerpse advocatuur.

Hier kunt u terecht voor meer video’s (toespraken van de voorzitters van het hof van beroep van Antwerpen en het Arbeidshof). U vindt er ook de beelden van de eedafleggingen in Brussel (Balie Brussel en Leuven).

De video’s van de Franstalige balies kunt u hier bekijken.

Met dank aan onze partners:

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Respect , zeer geachte heer stafhouder Du Mongh met uw toespraak aan de stagiairs advocaten.

  Ikzelf heb mijn eed afgelegd in 1976 en ik kan u verzekeren dat ik op dat moment liever uw toespraak had gehoord, die zoveel menselijker gericht is op de grote uitdaging van het beroep als advocaat .

  Ik ben ervan overtuigd dat uw toespraak een grote betekenisvolle bijdrage zal zijn voor deze stagiairs.

  Met overtuiging kan ik stellen dat de uitspraak “vroeger was het beter ” in dit geval niet opgaat.

  Met vriendelijke groet.
  Greet Ysewijn.
  Ere-advocaat.