27 sep 2018 | Kantoor & beleid

Zien en gezien worden: deel uw expertise ook in video’s!

Recente vacatures

Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Oost-Vlaanderen
Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Antwerpen Brussel
Legal Counsel
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen

Aankomende events

Opgelet: dit artikel werd gepubliceerd op 27/09/2018 en kan daardoor verouderde informatie bevatten.

In de zomer van vorig jaar schreven we reeds een artikel over het nut van video in de online communicatie van de advocaat. Het belang van video groeit jaar na jaar, dus we geven dit artikel graag een update!

Het internet biedt u als juridische dienstverlener een heel arsenaal aan manieren om uw cliënteel aan te spreken en vertrouwen te wekken. Veel advocaten en andere juristen beginnen dat potentieel nu pas te ontdekken. Het gaat van een innovatieve, dynamische en gebruiksvriendelijke website, over een blog, tot pagina’s op sociale media. Een van de manieren om uw expertise – letterlijk – in de kijker te zetten, is video. Video’s zijn inmiddels de geliefkoosde mediabron van de meerderheid van de internetgebruikers, omdat ze op een snelle, aantrekkelijke en interactieve manier een antwoord bieden op vragen. Videobronnen genereren een aanzienlijk ‘klikverkeer’ op uw website en worden frequent gedeeld via mail en sociale media. Ze zijn daarom een cruciaal onderdeel geworden van de marketingstrategie van veel moderne organisaties. Ook voor u als advocaat is video een bijzonder interessant medium om cliënteel te bereiken. In dit artikel vindt u een korte introductie over het hoe en waarom van video voor de juridische professional.

Wat kan ik in mijn video’s vertellen?

Advocatenkantoren kunnen in hapklare video’s hun ervaring en expertise in een bepaald vakdomein bespreken, de actualiteit rond specifieke wetgeving toelichten, aangeboden kennis en diensten etaleren, of zelfs praktisch wettelijk advies en oplossingen aanreiken (eventueel op basis van ingezonden vragen). Bekijk het zo: de meeste consumenten – en dus ook rechtszoekenden – gebruiken het internet om informatie of antwoorden op hun vragen te zoeken. Wanneer u video’s verspreidt die deze oplossingen aanbieden aan rechtszoekenden, doet u hen op uw website belanden en uiteindelijk ook bij u op kantoor terechtkomen, omdat ze overtuigd zijn van uw expertise.

Een videoblog voegt waarde toe aan uw kennis

Eerder onderstreepten we al het belang van een blog op uw website. Een video maakt een blog ‘sprekender’ en waardevoller. In de juridische sector blijft een geschreven blog wellicht het centrale onderdeel van een contentmarketingstrategie, maar door video’s te incorporeren in uw artikels voegt u waarde toe aan de geschreven inhoud. U maakt uw tekst interactiever en een stuk persoonlijker, wat vertrouwen creëert bij de kijker. U spreekt uw kijkers namelijk direct toe, zodat zij zich meer geëngageerd voelen en geneigd zijn uw website meermaals te bezoeken, omdat ze uitkijken naar uw nieuwe artikels.

Sociale media

Het interactieve karakter van video zorgt er ook voor dat het ideaal (beeld)materiaal is om te delen of “sharen” op sociale media. Video’s kunnen gedeeld worden via bijvoorbeeld LinkedIn, Facebook, Twitter en YouTube. Uiteindelijk kan het aantal “views” en “shares” van socialemediagebruikers zich vertalen in een prominente online zichtbaarheid voor uw kantoor, waardoor uw naam, en het beeld dat de kijker met uw kantoor associeert, blijven hangen in het geheugen van potentiële cliënten.

Is uw advocatenkantoor nog niet aanwezig op sociale media? Internetgebruikers – ook uw cliënteel – spenderen heel wat tijd (en kijken heel wat video’s) op Facebook, Twitter en LinkedIn. Sociale media zijn dus een ideaal kanaal om cliënten te bereiken. Meer weten over hoe u als advocaat sociale media kunt inzetten? Ontdek onze tips!

Van start gaan met video

Ook voor de advocaat heeft video dus heel wat potentieel. Het is een essentieel onderdeel van een eigentijdse strategie om cliënteel te werven en te bereiken via het internet. Kies dus vandaag nog voor video’s om uw expertise in de kijker te zetten. Hoe gaat u van start?

Tegenwoordig is elke computer en elke smartphone voorzien van een camera, dus video’s opnemen is eenvoudiger dan ooit. U kunt gewoon op uw kantoor video’s maken waarin u uw inzichten en expertise deelt of antwoordt op vragen van kijkers. Tegenwoordig kunt u zelfs live video uitzenden via sociale media, om nog dichter bij uw publiek te komen. Wanneer u een meer professionele oplossing voor uw video’s prefereert of geen tijd hebt om zelf video’s te maken, kunt u kiezen voor een externe partner die zorgt voor regie en productie van sprekende video’s die de eigenheid van uw kantoor uitstralen, en die uw video’s bij uw doelpubliek brengt. Op zoek naar zo’n partner? Met meer dan tien jaar ervaring in video voor de juridische markt staat Advocatennet.be u graag bij. Ontdek wat wij voor u doen.

Recente vacatures

Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Oost-Vlaanderen
Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Antwerpen Brussel
Legal Counsel
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.