nationaal duurzaamheidsdebat

Cazimir

CAZIMIR is ons eigenzinnig en geïntegreerd team van gespecialiseerde advocaten dat vermogende families en ondernemers helpt met al hun juridische vragen en zorgen over hun vermogen.

Reken op ons als uw specialist en adviseur in juridische kwesties. Wij adviseren u rechtstreeks of we staan uw revisor, bankier, advocaat, notaris of boekhouder bij met onze expertise in complexe dossiers. Samen vormen we een team dat u proactief en persoonlijk ondersteunt.

In fiscale of familiale conflictsituaties verdedigen wij uw belangen met kennis van zaken en alle middelen die aangewezen zijn.

Sedert 1 januari 2008 kent België een systeem waarbij de in het ongelijk gestelde partij forfaitair moet bijdragen in de kosten en erelonen van de advocaat van de in het gelijk gestelde partij (de rechtsplegingsvergoeding).

De omvang van de vergoeding is bepaald in functie van de inzet van het geding (de waarde van de vordering). De rechter kan het basisbedrag in functie van de omstandigheden verhogen of verminderen, uiterlijk tot het respectievelijke minimum- en maximumbedrag.

De bedragen zijn gekoppeld aan het oorspronkelijke indexcijfer van de consumptieprijzen van maart 2007 (105,78). Telkens wanneer het indexcijfer met 10 punten stijgt of daalt, worden de bedragen met 10 procent vermeerderd of verminderd.

Het indexcijfer in oktober 2022 bedroeg 156,93 waardoor de bedragen vanaf 1 november 2022 voor de vijfde keer werden verhoogd. Overigens, voor de eerste keer sinds de inwerkingtreding van de regeling zijn de bedragen twee maal in hetzelfde kalenderjaar opgetrokken.

De nieuwe bedragen van de rechtsplegingsvergoedingzijn ook van toepassing op lopende procedures waarbij nog geen (eind)uitspraak werd gedaan.

Cazimir


Op de hoogte blijven van alle nieuwigheden binnen de juridische en fiscale wereld?
Volg Jubel.be op LinkedIn

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.