De eerste UGent Legal Techathon (een combinatie van de concepten Legal Tech en Hackathon), waarbij gemengde teams van UGent-studenten rechten en ingenieurswetenschappen/ICT een proof of concept voor een legal tech-toepassing moesten uitwerken, levert 2 winnende teams op.

Alle teams waren aan de slag gegaan op vrijdagavond 9 november, en dienden hun voorstel aan een vakjury voor te stellen tijdens een pitchronde op zondag 11 november.

Legal Techaton Winnaars 2018

Twee teams kwamen ex aequo als winnaar uit de bus en mochten de geldprijs van 2500 € onder elkaar verdelen. Het eerste winnende team werd bekroond met “Just You”, een platform om afbeeldingen in een beveiligde omgeving tussen personen door te sturen. Het tweede winnende team haalde het met “Huddle up”, een platform dat schadeclaims wil bundelen om de toegang tot gerechtelijke of alternatieve geschillenbeslechting te verbeteren. Beide winnaars krijgen ook  toegang tot de pitchronde van The Birdhouse, waardoor ze kans maken om deel te nemen aan een intensief begeleidingsproject voor hun conceptidee.

De vakjury was bijzonder positief over alle uitgewerkte voorstellen, en moedigde ook de overige deelnemende teams daarom aan om hun voorstel verder te ontwikkelen en over een half jaar opnieuw aan hen voor te stellen. Hun voorstellen beoogden legal tech-oplossingen rond het beheer van contracten, de organisatie van vennootschappen en de analyse van juridische documenten.

De organisatoren van de UGent Legal Techathon (de faculteit Recht en Criminologie, de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur en Ghent Design Factory, in samenwerking met het advocatenkantoor De Groote De Man) blikken terug op een bijzonder succesvolle eerste editie van de UGent Legal Techathon : studenten met een sterk uiteenlopende achtergrond zijn erin geslaagd om onder grote tijdsdruk hun juridische en technologische expertise te bundelen om een legal tech-toepassing uit te werken en een resultaat van hoog niveau af te leveren.

Dit artikel verscheen eerder op www.ugent.be.

Bekijk hier het sfeerverslag van de eerste Legal Techathon, gemaakt door Advocatennet.be:

Faculteit Recht en Criminologie UGent

Bekijk alle artikelen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.