All eyes on you! Breid uw netwerk uit aan de hand van video

Recente vacatures

Advocaat
Ondernemingsrecht Vennootschapsrecht
3 - 7 jaar
Antwerpen Limburg Vlaams-Brabant Waals-Brabant
Advocaat
Ondernemingsrecht Vennootschapsrecht
0 - 3 jaar
Antwerpen Limburg Vlaams-Brabant Waals-Brabant
Advocaat
Douane
0 - 3 jaar
Antwerpen
Paralegal
Arbeidsrecht Vennootschapsrecht
0 - 3 jaar
Brussel
Advocaat
Arbeidsrecht
5 - 10 jaar
Brussel

Aankomende events

Opgelet: dit artikel werd gepubliceerd op 22/03/2021 en kan daardoor verouderde informatie bevatten.

Video en online media zijn alomtegenwoordig. Via PC, Smartphone, TV of Tablet zit de gemiddelde burger uren aan zijn of haar scherm gekluisterd, zowel voor persoonlijke als voor professionele doeleinden. Hebt u daarom ooit al eens overwogen om video in te zetten bij uw zoektocht naar nieuwe cliënten en/of deskundige medewerkers?

Ready, Set, Go!

Het gebruik van video geeft uw professionele online aanwezigheid zonder meer een boost. Voor juridische professionals in het bijzonder, zijn deze bewegende beelden echte ‘eyecatchers’. Het medium video staat immers garant voor originaliteit en eigentijdsheid, cruciale elementen waarmee u ongetwijfeld de aandacht zal trekken van potentiële cliënten en medewerkers. Bovendien is het concept legal video nog maar sinds kort aan zijn opmars bezig binnen de juridische wereld in België. Het is dan ook nu hét uitgelezen moment om u als innovator door middel van video te onderscheiden van andere kantoren die op termijn wellicht achter de feiten aan zullen lopen.

Wat zijn de mogelijkheden en hoe gaat u concreet te werk? Alvast enkele tips voor een vliegende start!

Een elevator-pitch voor uw kantoor

In een tijdperk van overvloedige digitale en sociale media, weerklinkt steeds het motto wees kort en krachtig, ook met video. Presenteer voor het oog van de camera uw kantoor met andere woorden zo creatief, authentiek en kwalitatief mogelijk in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Daarbij is het bovendien uiterst belangrijk dat de missie en visie van het kantoor glashelder verwoord én verbeeld worden.

Waarom zou iemand voor úw juridische expertise moeten kiezen? Wat maakt uw aanpak onderscheidend in vergelijking met die van andere juridische professionals? De uniciteit van het kantoor en de nadruk op persoonlijk, professioneel advies zijn bijvoorbeeld belangrijke troeven die u kan uitspelen in een wervende kantoorvideo. Op die manier zorgt u er immers voor dat het kantoor en diens kwalitatieve dienstverlening voor eeuwig gegrift staan in het geheugen van geïnteresseerde toeschouwers.

Expertise in een notendop

Dokter Google is in de ogen van velen een belangrijke eerste raadgever. Door middel van gerichte expertisevideo’s kan u op die trend handig inspelen en ook op lange termijn een win-winsituatie creëren. Videoberichten scoren in online zoekresultaten doorgaans immers hoger dan tekstberichten. Door de toevoeging van enkele toegepaste en krachtige zoektermen aan uw video, zorgt u er bovendien voor dat uw expertise of die van uw kantoor gegarandeerd opgemerkt wordt.

Laten we een concreet voorbeeld geven. Stel, u bent specialist Vermogensrecht. Een vader van drie kinderen beslist om een deel van zijn vermogen reeds in leven aan zijn kroost te schenken, maar weet niet goed hoe te beginnen. Via een simpele zoekactie in Google zal hij ongetwijfeld op tal van suggesties stuiten. U kan er dan als expert voor zorgen dat u binnen deze zoekresultaten de aandacht van deze potentiële cliënt weet te trekken en vast te houden. Een aantrekkelijke expertisevideo boordevol praktische tips over deze thematiek is in dat geval een niet mis te verstane blikvanger.  Bovendien straalt kennis van zaken vertrouwen uit en kan u via kwalitatieve beeldberichten een duurzame relatie opbouwen met (toekomstige) cliënten en partners.

Evenementen herbeleven

Misschien wilt u het allemaal wel wat luchtiger aanpakken. Ook dan biedt video tal van opties. Een afgelopen studiedag – letterlijk – in de kijker zetten, is voor dit medium kinderspel. Bovendien bieden zulke sfeerreportages ook meer inzicht in de professionele engagementen en initiatieven die uw kantoor organiseert en mee ondersteunt.

Kortom, video is hét ideale stokpaardje om via uw kantoorwebsite of door middel van berichtgeving op sociale media nieuwe cliënten te overtuigen om het juridische advies van uw kantoor in te winnen. Daarnaast kan het een doorslaggevende factor zijn in de hoofden van juridisch talent om volmondig ‘ja’ te zeggen op uw vacature, eerder dan te kiezen voor de jobaanbieding van een gelijkaardig kantoor binnen uw vakdomein. Bovendien zijn de concrete uitwerkingsmogelijkheden oneindig.  Of u nu kiest voor een korte presentatie van het kantoor, voor één of meerdere expertiseberichten of voor een sfeerverslag van een afgelopen evenement, video werkt.

***

Jubel Services ondersteunt u bij uw videocommunicatie! Ontdek de mogelijkheden!

Meer lezen van Jubel Services? Dat kan hier!

Recente vacatures

Advocaat
Ondernemingsrecht Vennootschapsrecht
3 - 7 jaar
Antwerpen Limburg Vlaams-Brabant Waals-Brabant
Advocaat
Ondernemingsrecht Vennootschapsrecht
0 - 3 jaar
Antwerpen Limburg Vlaams-Brabant Waals-Brabant
Advocaat
Douane
0 - 3 jaar
Antwerpen
Paralegal
Arbeidsrecht Vennootschapsrecht
0 - 3 jaar
Brussel
Advocaat
Arbeidsrecht
5 - 10 jaar
Brussel

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.