Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Impact van buitenlandse elementen op Belgische schenkingen, planningen en nalatenschappen: civiel en fiscaal geanalyseerd

september 11, 2023 @ 12:30 - 18:00

€453

In familiaal vermogensrechtelijke dossiers zijn het niet alleen de wetsbepalingen en de gezinssituatie van cliënten die uw advies bepalen. Andere feitelijke omstandigheden, zoals de verspreiding van zijn/haar vermogen over de landsgrenzen heen, de gezondheidssituatie van de cliënt en eventuele verhuisplannen zijn eveneens in rekening te nemen.

In deze opleiding wordt zowel op civiel als fiscaal vlak ingegaan op relevante standpunten van VLABEL, recente rechtspraak en de uitwerking van IPR-regels. De sprekers leggen onder meer uit wanneer een dubbele belastingheffing om de hoek loert en of een verhuis naar het buitenland de herroepbaarheid van een schenking tussen echtgenoten kan doorkruisen. Tot slot komt aan bod wat de fiscale impact van het nieuwe verbintenissenrecht is op de (retroactieve) uitwerking van ontbindende voorwaarden (bv. een beding van terugkeer).

Sprekers

Alain Van Geel, advocaat-vennoot bij Tiberghien, gewaardeerd spreker en expert in Belgische en internationale vermogensplanning, IPR, huwelijksvermogensrecht en erfrecht, schenkingen en legaten, erf- en registratiebelasting
Laura Goossens, advocaat-associate bij Tiberghien, gespecialiseerd in Belgische vermogensplanningen en vermogensplanningen in internationale context, IPR, huwelijksvermogensrecht en erfrecht, schenkingen en legaten, erf- en schenkbelasting.

Gegevens

Datum:
september 11, 2023
Tijd:
12:30 - 18:00
Kosten:
€453
Site:
https://nl.knopspublishing.be/opleiding/categorie/opleidingen/

Organisator

KnopsPublishing

Locatie

Hotel van der Valk Oostkamp
Kapellestraat 146
Oostkamp, 8020 België
+ Google Maps