Digital Lawyer Digest

De Incubateur van Avocats.be lanceert Digital Lawyer Digest (DLD). Dit is een publicatie die de beste bijdragen van het jaar verzamelt over een thema gelinkt aan innovatie in het recht.

Een redactiecomité, voorgezeten door Adrien van den Branden en met verder ook Antoine Nokerman – beiden leden van de Incubateur van Avocats.be – en  Antoine Delannoy, heeft de taak om een selectie te maken uit alle inzendingen. Deze moeten de criteria respecteren die terug te vinden zijn in het Mission Statement. De bijdragen kunnen worden geschreven in de drie officiële landstalen (Frans, Nederlands en Duits) én in het Engels.

Digital Lawyer Digest wordt gepubliceerd in samenwerking met uitgeverij KnopsPublishing en de website Jubel. Bijdragen uit de reeks kan u hier terugvinden.

Adrien van den Branden

Adrien heeft in oktober 2014 de eed afgelegd en is ingeschreven aan de Balie van Brussel. Hij is gespecialiseerd in ICT-recht en geeft advies aan Belgische en internationale cliënten over alle aspecten van de bescherming van persoonlijke gegevens, softwarelicenties, de cloudomgeving, e-commerce en cyberveiligheid. Bij de Incubateur staat Adrien in voor de externe contacten. Hij organiseert ook de de prijsuitreiking voor de Prix de l’Innovation. En hij creëert en onderhoudt de website van de Incubateur.

Antoine Nokerman

Antoine is ingeschreven aan de Balie van Brussel sinds oktober 2016. Hij houdt zich dagelijks bezig met vennootschaps-, handels- en verbintenissenrecht. Hij is gespecialiseerd in geschillenbeslechting, zowel via juridische weg als via arbitrage. Aangezien hij niet enkel geïnteresseerd is in het recht maar ook in nieuwe technologieën, is hij een effectief lid van de Incubateur sinds januari 2019. Zo kan hij zijn interesse delen met een zo groot mogelijk publiek.

Antoine Delannoy

Antoine Delannoy legde de eed af aan de Balie van Namen in april 2017. Werkzaam in het Naamse netwerk van het kantoor Lexing, specialiseert hij zich in het intellectuele eigendomsrecht, het recht van de nieuwe technologie et de bescherming van de persoonsgegevens. Vanuit de overtuiging dat de voordelen van vernieuwing het domein van het recht en de rechtspraktijk enkel maar ten goede kunnen komen, heeft Delannoy het redactiecomité van DLD vervoegd en kan hij zo de actoren in de juridische wereld ervan op de hoogte houden.