Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Van ruimtelijk beleidsplan over ruimtelijk uitvoeringsplan tot projectontwikkeling en… de bouwshift

november 28 @ 09:00 - 16:45

€250

Gandaius Academy biedt in samenwerking met de Vlaamse Vereniging voor Omgevingsrecht (VVOR) een opleidingsprogramma ‘Omgevingsrecht’ aan. Op een interactieve manier worden de deelnemers wegwijs gemaakt in het omgevingsrecht en omgevingsbeleid. Zowel theorie en praktijk als recht en techniek komen van A tot Z aan bod.

Het omgevingsrecht valt niet meer weg te denken uit de huidige rechtspraktijk. Deze jaaropleiding is een must voor elke jurist!  – prof. dr. Hendrik Schoukens

 • Van ruimtelijk beleidsplan over ruimtelijk uitvoeringsplan tot projectontwikkeling en… de bouwshift (Donderdag 28 november 2024)
  • Dagvoorzitter: Geert Van Hoorick (UGent)
  • De ruimtelijke planning geraakt in de ban van de bouwshift en het beperken van het ruimtebeslag. Ook spelen omgevingstoetsen uit andere sectorale wetgevingen, een toenemende rol. Tevens hebben het Decreet op de woonreservegebieden en het Instrumentendecreet een nieuw speelveld gecreëerd. Dit maakt het interessant om op deze evoluties dieper in te gaan.
  • Ga door het gedetailleerde dagprogramma

08u30 Onthaal
09u00 Hoe omgaan met ruimtelijke beleidsplanning? Spreker: Guy Vloebergh (UAntwerpen)
10u30 Koffiepauze
10u45 Welke omgevingstoetsen spelen in het kader van ruimtelijke planning? Spreker: Matthias Strubbe (UGent)
12u15 Broodjeslunch
13u30 Invloed van de bouwshift op de doorwerking van de ruimtelijke uitvoeringsplannen naar omgevingsvergunningen Spreker: Pieter-Jan Defoort (LDR)
15u00 Koffiepauze
15u15 Het Vlaamse Instrumentendecreet: wat is nieuw? Spreker: Tom De Waele (UGent)
16u45 Einde

Coördinatoren

Prof. dr. Hendrik Schoukens (UGent), prof. dr. Geert Van Hoorick (UGent), mr. Isabelle Larmuseau (VVOR)

 • Duur lesdag: 09.00 – 16.45 uur
 • Locatie: Faculteit Recht en Criminologie (UGent)
 • De KMO-portefeuille kan voor de betaling van het inschrijvingsgeld worden aangewend. Voor initiatieven in het kader van levenslang leren, waarvoor je inschrijft bij de academie, gebruik je het UGent-erkenningsnummer DV.O103194.

Erkenningen

 • Voor deze studiedag werden erkenningen/tussenkomst aangevraagd bij het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding (IGO), de Orde van Vlaamse Balies (OVB) en voor de permanente bijscholing milieucoördinatoren, notarissen en kandidaat-notarissen, landmeter-experten, vastgoedmakelaars.

Doelpubliek

Iedereen met interesse in de ordening en bescherming van de menselijke leefomgeving, ambtenaren (onder meer gemeentelijke milieu- en stedenbouwambtenaren), milieucoördinatoren, ruimtelijke planners, milieuconsultants, architecten, bouwpromotoren, overheids- en bedrijfsjuristen, advocaten en studenten.

Gegevens

Datum:
november 28
Tijd:
09:00 - 16:45
Kosten:
€250
Site:
https://gandaiusacademy.ugent.be/2024/onze-omgeving

Organisator

Gandaius

Locatie

Faculteit Recht & Criminologie Campus Aula
Universiteitstraat 4
Gent, 9000
+ Google Maps