Laden Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

Studienamiddag ‘Actuele ontwikkelingen in het personen- en familierecht en de familiale geschillenoplossing

december 1 @ 13:30 - 17:30

120 €

Het personen- en familierecht en de familiale geschillenoplossing evolueren razendsnel. Tijdens deze studienamiddag besteden we aandacht aan de recentste ontwikkelingen.

Het eerste deel van de studienamiddag is gewijd aan de “Trajectkeuzebegeleiding” (aanvankelijk “Trajectbemiddeling” genoemd). Deze is erop gericht de partijen informatie te verschaffen over de verschillende oplossingstrajecten voor hun conflict. Zij wordt al geruime tijd georganiseerd in de familierechtbanken van Hasselt en Tongeren, en sedert kort ook in Leuven. Universiteit Hasselt onderzocht aan de hand van diepte-interviews en een enquête hoe burgers en professionele actoren (magistraten, advocaten en trajectkeuzebegeleiders) deze trajectkeuzebegeleiding ervaren. De resultaten van het onderzoek worden voor de pauze gepresenteerd. Verder wordt de trajectbemiddeling in Leuven toegelicht.

Na de pauze gaat eerst aandacht uit naar het gebruiksvriendelijk overbrengen van juridische informatie, ook gekend als legal design. Daarna volgen twee lezingen, respectievelijk gewijd aan actuele ontwikkelingen in het personenrecht en actuele ontwikkelingen in het familierecht.

We sluiten af met een panelgesprek over de trajectkeuzebegeleiding.

Het volledige programma vindt u op de bijhorende website

De deelnameprijs bedraagt € 120 excl. BTW (€ 145,2 incl. BTW).
Je kan gebruik maken van de KMO-portefeuille. Het erkenningsnummer is DV.O215745.

Inbegrepen in de prijs:

Gegevens

Datum:
december 1
Tijd:
13:30 - 17:30
Kosten:
120 €
Site:
View Website →

Overige informatie

Organisator
UHassellt
Soort
Live

Locatie

Gerechtsgebouw Hasselt
Parklaan 25
Hasselt, 3500 België
+ Google Maps