Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Europese en Vlaamse natuurwetgeving: van stikstofcrisis naar EU natuurherstelwet, met of zonder brokken?

september 26 @ 09:00 - 16:45

€250

Gandaius Academy biedt in samenwerking met de Vlaamse Vereniging voor Omgevingsrecht (VVOR) een opleidingsprogramma ‘Omgevingsrecht’ aan. Op een interactieve manier worden de deelnemers wegwijs gemaakt in het omgevingsrecht en omgevingsbeleid. Zowel theorie en praktijk als recht en techniek komen van A tot Z aan bod.

Het omgevingsrecht valt niet meer weg te denken uit de huidige rechtspraktijk. Deze jaaropleiding is een must voor elke jurist! – prof. dr. Hendrik Schoukens

 • Europese en Vlaamse natuurwetgeving: van stikstofcrisis naar EU natuurherstelwet, met of zonder brokken? (Donderdag 26 september 2024)
  • Dagvoorzitter: Hendrik Schoukens (UGent)
  • De Europese en Vlaamse natuurwetgeving is volop in beweging. Terwijl Vlaanderen nog worstelt met de decretale vertaling van de stikstofregels, is Europa daar al met een nieuwe Natuurherstelwet. En dan blijkt plots op Vlaams niveau de rechtspraak over soortenbescherming en bosbehoud steeds verder aan te scherpen. Deze studiedag helpt u om terug de ‘bomen’ door het spreekwoordelijke ‘bos’ te zien.
  • Ga door het gedetailleerde dagprogramma

08u30 Onthaal
09u00 De EU Natuurherstelwet: een gamechanger? Spreker: An Cliquet (UGent) en Mathilde Meertens (UGent)
10u30 Koffiepauze
10u45 De natuur- en soortentoets versus de ruimtelijke projectontwikkelingen: wie is bang voor de ‘gewone’ dwergvleermuis? Spreker: Hendrik Schoukens (UGent)
12u15 Broodjeslunch
13u30 Het nieuwe stikstofdecreet en de habitattoets anno 2024: eindelijk rechtszekerheid? Spreker: Bert Van Weerdt (ANB)
15u00 Koffiepauze
15u15 Wie redt de (zonevreemde) bossen van Vlaanderen? Spreker: Geert Van Hoorick (UGent)
16u45 Einde

Neem de gedetailleerde dagprogramma’s door in de brochure van de opleiding ‘Omgevingsrecht’

Coördinatoren

Prof. dr. Hendrik Schoukens (UGent), prof. dr. Geert Van Hoorick (UGent), mr. Isabelle Larmuseau (VVOR)

 • Duur lesdag: 09.00 – 16.45 uur
 • Locatie: Faculteit Recht en Criminologie (UGent)
 • De KMO-portefeuille kan voor de betaling van het inschrijvingsgeld worden aangewend. Voor initiatieven in het kader van levenslang leren, waarvoor je inschrijft bij de academie, gebruik je het UGent-erkenningsnummer DV.O103194.

Erkenningen

 • Voor deze studiedag werden erkenningen/tussenkomst aangevraagd bij het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding (IGO), de Orde van Vlaamse Balies (OVB) en voor de permanente bijscholing milieucoördinatoren, notarissen en kandidaat-notarissen, landmeter-experten, vastgoedmakelaars.

Doelpubliek

Iedereen met interesse in de ordening en bescherming van de menselijke leefomgeving, ambtenaren (onder meer gemeentelijke milieu- en stedenbouwambtenaren), milieucoördinatoren, ruimtelijke planners, milieuconsultants, architecten, bouwpromotoren, overheids- en bedrijfsjuristen, advocaten en studenten.

Gegevens

Datum:
september 26
Tijd:
09:00 - 16:45
Kosten:
€250
Site:
https://gandaiusacademy.ugent.be/2024/onze-omgeving

Organisator

Gandaius

Locatie

Faculteit Recht & Criminologie Campus Aula
Universiteitstraat 4
Gent, 9000
+ Google Maps