Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bemiddelen in bouwgeschillen

november 22 @ 13:30 - 17:30

€165

Programma

Marco Schoups (erkend advocaat-bemiddelaar) en Joris Lagey (erkend advocaat-bemiddelaar) overlopen tijdens het eerste deel van deze middag de unieke mogelijkheden die bemiddeling in alle fasen van het bouwproces biedt tussen de verschillende actoren binnen het bouwproces, uitgaande van de materieelrechtelijke basisprincipes van het privatieve bouwrecht.

Tijdens een korte opfrissing bezorgen ze de deelnemers de noodzakelijke juridische handvaten in dergelijke conflicten. Komen aan bod in kort bestek: (pre-)contractuele aansprakelijkheid, rechten en plichten van bouwheer, architect en aannemer tijdens de uitvoering, veranderde omstandigheden, discussies bij voorlopige en definitieve oplevering, 10 jarige aansprakelijkheid en aansprakelijkheid voor lichte verborgen gebreken, telkens met aandacht voor de specifieke mogelijkheden en kansen die bemiddeling biedt om deze conflicten op te lossen.

Na de pauze gaan beide erkende bemiddelaars interactief aan de slag en in kleine groepen en op basis van reële casussen.

Gegevens

Datum:
november 22
Tijd:
13:30 - 17:30
Kosten:
€165
Site:
https://www.uantwerpen.be/nl/centra/nexus/opleidingsaanbod/permanente-vorming-bemiddeling/bouwgeschillen/

Organisator

Nexus

Locatie

UAntwerpen Stadscampus
Prinsstraat 13
Antwerpen, 2000
+ Google Maps